Islossning för nyförvärvet i sanslös målfest

19 mål framåt – och inga bakåt. SSG fortsätter att rusa fram i division 2.
– Att hålla nollan i en match är alltid starkt, säger SSG-tränaren Johannes Henricsson.
Innebandy, div. 2 dam • Publicerad 9 november 2018
SSG fick jubla hela 19 (!) gånger i Torslundahallen.
SSG fick jubla hela 19 (!) gånger i Torslundahallen.Foto: Arkiv

Seger med 13-1 mot CL98:s b-lag senast. SSG lyckades överträffa den siffran mot Svala. Efter segern med 19-0 (!) har laget nu 32-1 i målskillnad på de två senaste matcherna.

– Vi sätter ett jäkligt högt tempo från minut ett och motståndet hänger helt enkelt inte med, säger SSG-tränaren Johannes Henricsson.

Hemmaspelarna spred ut målskyttet bra matchen igenom. Efter tennissiffrorna 6-0, 6-0 under de två första perioderna blev det 7-0 i den sista.

Meriterade nyförvärvet Kajsa Ek gick mållös de två första omgångarna i division 2. Mot Svala lossnade det, rejält. 23-åringen blev femmålsskytt.

– Hon förtjänar lite extra beröm, men det här var verkligen en laginsats. Att hålla nollan i en match är alltid starkt, oavsett motstånd.

Hur var egentligen Svala?

– De hade full trupp och spelar ganska jobbig innebandy. Ganska fysiskt och skickar mycket långt. Men vi är det klart bättre laget och vi kommer upp i nivå.

Nästa fredag väntar en tidig, öländsk seriefinal. SSG ska bege sig hela den långa vägen till Färjehallen för en derbydrabbning mot FBC Kalmarsunds Ungdoms bilaga.

Kalmarsund vann med 4-1 mot Craftstaden i den här omgången. Båda gängen har full pott efter de tre inledande matcherna, men SSG toppar logiskt tabellen tack vare sin fina målskillnad.

– Vi kunde inte haft en bättre uppladdning och får väl vara favoriter. Men derbyn är alltid derbyn och det kommer bli en helt annan matchbild, säger Johannes Henricsson.

Magnus JanssonSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.