Annons

SSG fick ge sig sent i tufft derby: ”Ett krig därute”

Kvittering med mindre än fem minuter kvar. SSG fick ändå inte med sig någon poäng hem från ett ruffigt derby.
– Vi lyckades inte behärska matchbilden, säger assisterande SSG-tränaren Karl-Oskar Karlsson.
Innebandy, div. 2 herr • Publicerad 9 november 2018
Adam Jonsson blev tremålsskytt borta mot Nybro – men förgäves. Hemmalaget avgjorde sent.
Adam Jonsson blev tremålsskytt borta mot Nybro – men förgäves. Hemmalaget avgjorde sent.Foto: Magnus Jansson

SSG hade ledningen med 1-0 borta mot Nybro efter första perioden. Men sedan var ölänningarna aldrig i ledning i derbyt. Hemmalaget vände till 2-1 i andra perioden och kunde sedan avgöra sent i en sprakande sistaperiod.

– Det är psykologiskt tungt. Varje gång vi kommer ikapp eller närmare så gör de ett snabbt mål på oss. Vi kom aldrig inpå dem, säger assisterande SSG-tränaren Karl-Oskar Karlsson.

Annons

Adam Jonsson gjorde både 5-4-reduceringen och 5-5-kvitteringen när bara fem-sex minuter återstod av tillställningen. Det var centerns andra och tredje mål i matchen och gav gästerna stort hopp om att få med sig poäng hem.

Men Nybro svarade snabbt, återigen. Drygt en minut senare var slutresultatet 7-5 spikat i en match med stor derbykaraktär.

– Det var en helt annan nivå, ett krig därute. Det var hugg, slag och spring och aldrig något frislag. Det gynnade definitivt inte oss. Vi gör vår sämsta match spelmässigt för den här säsongen och de gör sin bästa, känns det som. Vi lyckades inte behärska matchbilden.

Ludvig Andersson vaktade förtjänstfullt målet de två senaste matcherna. Nu var rutinerade Pontus Björk tillbaka med besked mellan SSG-stolparna. Trots sju insläppta svarade han för en utmärk derbyinsats.

– Han var fantastisk, igen. Vi har en jäkligt bra målvaktsuppsättning, säger Karl-Oskar Karlsson.

Trots förlusten ligger SSG kvar på sjätte plats i tabellen.

Magnus JanssonSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons