Engvall till Guldfågeln för EM–kval – Skansen aktuellt boende för storlaget

Färjestadens GoIF:s storstjärna Gustav Engvall kan få chansen att fira en biljett till U21–EM på guldfågeln arena i oktober. Och motståndet från Belgien kan ladda upp på Öland.
– Det känns som hetaste chansen, vi har lämnat en offert, säger Fredrik Norén, VD på Hotel Skansen.
Fotboll • Publicerad 14 maj 2018
Gustav Engvall till Guldfågeln arena.
Gustav Engvall till Guldfågeln arena.Foto: Björn Larsson Rosvall / TT

På måndagen lämnade Svenska fotbollsförbundet beskedet att Guldfågeln arena får arrangera den avslutande EM–kvalmatchen för U21–landslaget mot Belgien 16 oktober.

– Självklart roligt, det är hård konkurrens om de här matcherna. Det är nog mycket tack vare att vi haft mycket folk på plats vid tidigare liknande tillfällen, säger Johan Göransson på Destination Kalmar.

Och nu hoppas han på ny publiksuccé.

– I synnerhet om vi nu får Gustav Engvall på plan. Då borde det dra en hel del, folk ska väl gå man ur huse från i synnerhet Färjestadens GoIF, säger Göransson.

– Skämt åsido, det är kul att Gustav är het nu igen i Allsvenskan och visst kan det påverka publiktrycket. Sedan gör det förstås mycket om det blir en direkt avgörande match.

Motståndet är toppnationen Belgien, som leder kvalet tre poäng före och en match mer spelad än Sverige. Och det kan bli öländsk visit för belgarna.

– Vi har vetat att den här matchen varit aktuell ett tag och lämnat offert till både Sverige och Belgien. Jag skulle säga att vi har störst chans att få hit Belgien, säger Fredrik Noren, VD på Hotel Skansen.

Det har han rätt i:

– Svenska laget har valt Kalmarsunds hotell, Belgien har inte bestämt sig än, de har alternativ både i Kalmar och på Öland, säger Göransson.

– Innan midsommar vill vi helst veta. Eftersom det handlar om landskampsspel lär det väl bli tre–fyra nätter de stannar här i sådant fall, säger Norén.

Tidigare har ÖB–sporten skrivit om att Skansen var aktuellt för att husera landslag inför sommarens Fotbolls–VM. Men det blev nej tack till slut.

– De länder som var närmast att välja Öland var Australien och Panama, men det gick aldrig så långt att de var här på besök, berättar Norén nu.

Magnus AnderbergSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.