VM–stjärnor laddar på Öland?

Fotboll Artikeln publicerades
Neymars Brasilien eller Messis Argentina till Öland och Kalmar inför VM i Ryssland? 
Neymars Brasilien eller Messis Argentina till Öland och Kalmar inför VM i Ryssland? 

– Tre olika landslag är aktuella för att komma hit och ladda upp inför fotbolls–VM. Men jag kan inte avslöja vilka det gäller, säger Fredrik Norén, hotellchef på Skansen.

Messis Argentina? Neymars Brasilien? James Rodríguez Colombia? Nu är det öppet mål för spekulationer kring vilka fotbollshjältar som kan förgylla Färjestaden i sommar.

Det blev tack men nej tack från svenska fotbollslandslaget. Men Öland och Kalmar kan ändå få hit landslag inför fotbolls–VM.

– Vi har en löpande dialog med internationella förbund och det är tre landslag som är aktuella inför VM, bekräftar Johan Göransson på Destination Kalmar som inte vill avslöja mer än så.

– Inget av lagen har varit på plats hos oss än men har utförlig beskrivning av hur det ser ut. Landslagen har säkert många förslag att välja mellan inför VM men vi har ett trackrecord här som är svårslaget, säger Fredrik Norén.

Det handlar om ett upplägg med träning på Guldfågeln, landskamp och boende på Skansen hotell.

– Jag har namnen på de tre olika länderna som fått offert framför mig men jag vågar inte säga mer, med risk för att förstöra chanserna, säger Fredrik Norén, hotellchef.

– Men om man vill spekulera lite så är det ju mest rimligt att lag från utanför Europa kommer hit, för att då vara hyggligt nära Ryssland inför gruppspelet. Förutsättningarna är goda eftersom vi har någorlunda liknande klimat.

Göransson:

– Det kanske är lite svalare här men det är tacksamt att vi ligger i ungefär samma tidzon som Ryssland.

De senaste åren har sveriges och tysklands damlandslag samt iraks herrlandslag varit på plats i Färjestaden. Nu kan Skansens ”CV” alltså uppdateras med storheter som Brasilien eller Argentina men det kan förstås även handla om mindre stjärnspäckade land som Panama och Costa rica.

– Vi tar emot alla landslag, det handlar om en period i slutet på maj och början på juni där vi är ganska fullbelagda men det ska gå att lösa och sådana här världslag brukar ha råd att betala för sig, säger Fredrik Norén.

Så hur länge ska vi och ni behöva suga på den här karamellen då?

– Det bör komma besked relativt fort nu, konstaterar Göransson