Efter flera år av spelarbrist: ”Kan bli hur många som helst nu”

Ifjol var det svårt att få ihop en elva. Inför årets frimånad inför dörren har Högsrums FF 24–25 spelare.
– Det är sju–åtta stycken som vi ska skriva över, det är flera unga, riktigt bra skolade killar, säger Martin Andersson.
Fotboll, div. 6 • Publicerad 13 november 2018
Marcus Nilsson Erikssons Högsrum är en klubb med anor och det ser positivt inför klubbens 90:e år.
Marcus Nilsson Erikssons Högsrum är en klubb med anor och det ser positivt inför klubbens 90:e år.

Högsrumtränaren avvaktar med att nämna namnen på spelarna som är på ingång men konstaterar att det är ett helt annat ”go” i laget till den här säsongen.

– Nu snackar vi om att anmäla två lag till inomhuscuperna. Det är väl lite överdrivet att redan börja fundera på b-lag men det ser väldigt lovande ut. Vi ska garanterat få ihop lag nästa säsong med den här truppen, säger Andersson.

– Senast var vi 17 spelare på träning men då var många borta. Vi är 24–25 totalt.

Fotbollens frimånad börjar på torsdag, Högsrum har sju–åtta spelare som ska skrivas över.

– Jag svajar lite på antalet för känslan just nu är lite att det kan bli hur många som helst. Vi har inte lyft ett finger för att värva spelare utan de kommer hit självmant.

Förra året skrev Ölandsbladet flera artiklar om Högsrums spelarbrist.

– Fan vad roligt det blir nu, det märks på stämningen. Det är unga, nya killar. Några av dem har inte spelat har inte spela på ett par år men är riktigt bra skolade killar så det blir en helt annan fotboll.

Magnus AnderbergSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.