Sökes: spelare till Ölands järnkaminer

Fotboll, div. 6 Artikeln publicerades
"Uffe" Jonsson vill ha DIG – som spelare i Högsrums FF.
Foto:Magnus Anderberg
"Uffe" Jonsson vill ha DIG – som spelare i Högsrums FF.

– Alla är välkomna, vi ligger nära Kalmar och är en bra klubb för spelare som vill varva ner eller yngre killar som inte riktigt platsar i sina klubbars seniorlag än, säger tränare Ulf Jonsson.

Högsrum hade svårt att få ihop lag i höstas och nu krävs nytillskott för att ett av Ölands mest klassiska fotbollsgäng ska överleva.

– När man får ställa in inomhusträningar på Öland är det rätt stor kris.

I Rällacupen ställde laget upp med nio spelare totalt – varav två var ledare.

– Vi hade fullt upp med att få ihop manskapet redan i slutet av förra säsongen och det har inte blivit något lyft nu under frimånaden. Truppen hade behövt fyllas på istället för att vi ska tappa enstaka spelare.

Det är faktiskt bara Andreas ”Snurre” Persson och Dick Spetz som lämnat.

– Men det är lika bra att vara ärlig, det är ingen bra situation i Högsrum nu. Vi har en lång lista med spelare på pappret men verkligheten är en helt annan. Vi har fått ställa in träningar. Det hade varit en annan femma i Kalmar men när man får ställa in inomhusfotboll på Öland är det rätt stor kris, säger ”Uffe” Jonsson.

– Vi måste ta det här på allvar nu för att överleva.

Han vill därför gå ut och flagga för att ett stort intresse och behov av nya spelare finns i Högsrum, Ölands järnkaminer.

– Alla är välkomna, vi ligger nära Kalmar och är en bra klubb för spelare som vill varva ner eller yngre killar som inte riktigt platsar i sina klubbars seniorlag än.

”Uffe” hade möte med styrelsen i måndags och ett spelarmöte är på gång.

– Jag hoppas att folk ska förstå att vi är ett bra, kul alternativ i sexan. Att spelare som lagt av får tillbaka suget och att killar som inte får speltid ser att vi är en möjlighet.