”Trodde dom glömt klippa klart” – kraftiga reaktioner på gräsklippningen

Betande får och getter, soldrivna gräsklippare eller varför inte omvandla gräsytorna till ängar? Som väntat lät inte reaktionerna vänta på sig när Ölandsbladet publicerade artikeln om att Mörbylånga kommun minskar sin gräsklippning för att spara pengar.
Mörbylånga kommun • Publicerad 17 maj 2018
Mörbylånga kommun minskar gräsklippningen med 25 procent i fyra tätorter.
Mörbylånga kommun minskar gräsklippningen med 25 procent i fyra tätorter.Foto: Malin Edeborg

På onsdagen publicerade Ölandsbladet artikeln om att kommunen ska spara 25 procent av sina kostnader för gräsklippning, genom att enbart randklippa vissa ytor.

Servicechefen Roland Nanberg väntade sig reaktioner, och sådana har också kommit till Ölandsbladet.

Över 50 personer har kommenterat artikeln på Ölandsbladets Facebook-sida. De allra flesta är upprörda över beslutet.

– Ska man inte försöka göra något istället som tilltalar människor att bosätta sig i kommunen, än att låta den successivt förfalla? Jag har nog aldrig hör något företag ”spara sig ut ur en kris”, skriver läsaren Martin Collman.

– Klipp gräset! Se till att södra Öland ser prydligt ut för att våra turister skall se ett vackert landskap som är välskött, skriver Ann-Sofie Appelgren Johanson.

En del är oroliga för att det höga gräset ska locka till sig fler fästingar och många anser att politikerna tänkt helt fel i sitt beslut.

Andra kommer med exempel på lösningar:

– Finns soldrivna gräsklippare om det är lönerna man vill spara in, skriver Liselotte Wetterstrand Waldenström.

– Skaffa 100000 getter, de kommer att fixa gräset, mjölka de dagligen, sälj osten och tjäna massor, föreslår Rafal Dabrowski medan andra tycker att får ska beta ytorna.

Fler kommentarer i faktarutan.

Malin EdeborgSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.