1. Avdelningararrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Nu finns det väl inte mer skit som väntar på att avslöjas, Guldfågeln!?

Det här duger inte, Guldfågeln. Nu krävs skärpning!

Jo, sant är tydligen att en gammal maskin redan bytts ut. Så dags kan man tycka. Nästan alla som jobbar med djur i någon form gör allt för att undvika onödigt lidande. Djur som mår dåligt är något som lantbrukare vanligtvis ser mycket allvarligt på.

Det är inte roligt att gå på nästa LRF-möte, med djurplågerianmälan stämplad i pannan. Blickarna från lantbrukskollegorna då är inte att leka med...

Det har knappt gått tre veckor sedan som det uppdagades att 1800 kycklingar per dag anländer med brutna vingar till Guldfågeln. Redan då var drevet massivt mot Guldfågeln. SVT:s nyhet och TV4-profilen Marcus Oskarssons inlägg lästes, delades och kommenterades av hundratusentals.

Detta är en ledare i Ölandsbladet. Tidningens politiska hållning är obunden och ledaren ska fungera som en röst för Öland.

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på olandsbladet.se, appen MinÖlandsbladet och e-tidning tis, tors, lör. Endast 1 krona första månaden! (ord pris 99 kr)

Guldfågeln lovade bot och bättring.

Smack, tre veckor senare är det dags för ett nytt slag rakt i ansiktet. Levande kycklingar som skållas ihjäl.

Det låter sannerligen inte humant. För att tala i klartext så är det för jävligt!

Återigen är det Sveriges Television som avslöjar en ny rapport från Livsmedelsverkets veterinärer. Levande kycklingar har skållats för att underlätta fjäderplockningen.

Guldfågeln försökte i helgen tona ner omfattningen. Att det ”bara” ska ha rört sig om ett tiotal kycklingar som upptäckts leva inför skållning vid kontroll. Samtidigt skriver man att företaget hanterar 25 miljoner kycklingar per år, som en slags förmildrande omständighet att de tiotalet kycklingar som hittats vid kontroller är en mycket liten del av det totala antalet kycklingar.

Nu har ju inte kontroller gjorts på alla 25 miljoner kycklingar, så omfattningen vet företaget egentligen inte.

Nya maskiner är tillsatta sedan augusti 2018 då Livsmedelverkets kontroller visade på bristerna. Därefter ska det inte ha funnits fler liknande fall, enligt Guldfågeln.

Men de senaste veckornas avslöjande har visat grova brister i djuromsorgen. Nu räcker det med fler brister. För nu finns det väl inte mer skit som väntar på att avslöjas, Guldfågeln?!

Klart att skandalerna skakar Ölands tveklöst största arbetsplats. Så mycket kraft och ekonomi som skattebetalarna i Mörbylånga kommun också satt i företaget i form av vattenverk och vägar är händelseutvecklingen på Guldfågeln av största samhällsintresse.

Läs mer

Familj

Begravning i Norra Möckleby

I Norra Möckleby kyrka har begravningsgudstjänst hållits

Familj

Begravning

Begravningsgudstjänst hållits för Christian Hertzberg

Mörbylånga köping 200 år

Läsa språk för livet, inte för studenten

Tord Rosenqvist i Mörbylånga var elev till Per G Ekström. Här berättar han om sin forne lärare.

Öland

SPF Solvändan på kunglig vandring på Solliden

SPF Solvändans torsdagsträff var förlagd till Solliden.

Öland

Avslag för padel kan gå emot kommunstrategi

Efter att ha fått klart för sig att kommunen föreslår avslag på bygglovsansökan för padelhall vid Östra skolan i Färjestaden menar Padel Society att kommunen motarbetar sig själva.

Kultur

Musik: Fyye från Fööe aktuella med ny skiva

”Fullt bös i byn”. Det är titeln på den nya skivan med Fyye från Fööe.