Nyheter

Tre krigarpoäng för FGoIF

Kalmar Södra blev en tuff uppgift för FGoIF på Tallhöjden. Gästerna smällde på rejält i närkamperna och enligt tränare Hellsten var det på gränsen till fult stundtals under matchens första 45 minuter.– De köttade på riktigt ordentligt och domaren tillät lite väl mycket, kan jag tycka, säger FGoIF:s tränare Johan Hellsten, vars lag vann med 3-1 till slut.
FOTBOLL, DIV 2 DAM. • Publicerad 25 maj 2015
Josephine Larsson och Malin Sjöndin var bäst för dagen i FGoIF. Foto: Mikael Almasi

En match med derbykaraktär var det som väntade Färjestaden när Kalmar Södra tog sig över bron för toppmöte i division 2. Gästerna vek inte en tum i första halvlek, bortsett från direkt i inledningen av matchen då Josephine Larsson gjorde sin vana trogen - mål för FGoIF. Därefter small det och det rejält i närkamperna.

– En riktig krigarmatch. De köttade på ordentligt och domaren tillät lite väl mycket, kan jag tycka, säger Johan Hellsten, tränare Färjestadens GoIF.

En halvtimme in i matchen kom kvitteringen efter ett misstag i hemmalagets backlinje och Hellsten var inte särskilt nöjd med matchbilden under de första 45 minuterna.

– I halvtid sa vi att vi skulle ta kommandot och kriga hårdare än dem och det tycker jag att vi går ut och gör i andra, säger "Hesse".

FGoIF tryckte på mot Södras mål från start i andra och med kvarten kvar kom utdelningen. Inhopparen Camilla Näslund lobbade snyggt in 2-1 och i slutminuterna passade Josephine Larsson på att sätta sitt 14:e mål för säsongen när hon fastställde slutresultatet till 3-1.

– Det var riktigt skönt och ett typiskt "Josse-mål". Det var inte ens en målchans, men på något sätt lyckas hon vända och vrida med försvaret och satte hur kyligt som helst bollen i mål, hyllar Hellsten sin kapten och skyttedrottning.

I och med segern leder FGoIF serien en poäng före FC Oscarshamn.