Annons

Uppvisningsmatch när nya tennisbanorna invigs

Till midsommar ska två nya tennisbanor vara klara på Ekerum. Tanken är att banorna därefter ska invigas med en uppvisningsmatch.
– Ja, något sådant tänker vi, men vi vet inte vilka som ska spela den ännu, säger Alexandra Mann.
TENNIS • Publicerad 30 maj 2018
Två nya tennisbanor byggs just nu på Ekerum.
Två nya tennisbanor byggs just nu på Ekerum.

Just nu grävs det för fullt på Ekerum Resort. Två tennisbanor håller på att anläggas intill padelbanorna och innan midsommar hoppas man att de ska stå klara. Men invigningen väntar något senare i sommar – och då är tanken att en uppvisningsmatch mellan två namnkunniga utövare ska spelas.

– Ja, något sådant tänker vi, men vi vet inte vilka som ska spela den ännu. Vi håller fortfarande på att jobba med det. Nu handlar det om att få hit lite namn, säger Alexandra Mann, som är eventansvarig på Ekerum.

Annons

De två hardcourtbanorna ska dels användas för tennisläger som ska hållas på resorten. Men de ska även vara tillgängliga för privatpersoner. Då ska det finnas möjlighet att ta hjälp av tennistränare som Ekerum själva har kontakt med.

– Ja, vi håller ju på mycket med läger här och nu ska man kunna ha tennisläger här också. Sen ska man kunna boka som privatperson eller företag också.

Upplägget blir med andra ord ganska likt det som ska gälla för den nya fotbollsplanen på området.

I övrigt har Ekerum en hel del annan idrott på gång den närmaste tiden.

– Vi har en cykeltävling på nationaldagen som anordnas av Borgholm Cykelklubb. Och förra helgen hade vi ett mountainbikeläger för tjejer.

Och förutom den nya fotbollsplanen, där Kalmar FF ska möta IFK Norrköping under VM-uppehållet, så kommer ännu en plan stå klar i höst. Där ska junior- och seniorlag kunna både träna och ha träningsläger.

Johan BjörlingSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons