Annons

Ung killes önskan till kommunen – två nya sporter

Amerikansk fotboll och simning i Mörbylånga. Kan det vara något?
Det tycker Elias Andersson som skickat ett brev till kommunalrådet.
Amerikansk fotboll/simning • Publicerad 27 mars 2019
Brevet till kommunen, undertecknat Elias Andersson.
Brevet till kommunen, undertecknat Elias Andersson.

– Det är bra att alla tycker till om vad de tänker för kommunen kan inte komma på alla idéer och kan inte veta vad alla tycker, säger Anna-Kajsa Arnesson, kommunstyrelsens förste vice ordförande i Mörbylånga om det medborgarförslag som kommit med posten från en av kommunens yngre invånare.

Brevet är undertecknat med Elias Andersson som efterfrågar en klubb i Amerikansk fotboll.

Annons

– Jag tycker att man kan börja med att försöka kolla om fler är intresserade av att starta en förening, och eftersom att i just det här fallet när det rör sig om ungdomar kan man försöka lyfta fram det i skolan som man går i, säger Anna–Kajsa.

– Sedan kan man också prata med ansvariga i kommunen som kan hjälpa en. Göra man båda sakerna är det större chans att man lyckas.

Elias skriver också att han vill att Mörbylånga kommun ska ha en egen simhall.

– Jag kan säga att kommunen inte är intresserade av att bygga en egen simhall. Men om nån bygger en simhall i kommunen så tänker vi hyra simhallen av dem som äger den. Det är även så Borgholms kommun fått en simhall.

Jonathan Johansson
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons