Annons

Trotjänarnas belöning: ”Största någonsin som idrottsman”

De har nobbat anbud från SSL för att ta vägen dit med Kalmarsund.
Nu fick Anton Nilsson och Johan Wittberg sin belöning.
– Det här slår allt. Det hade inte gått att få den här känslan i någon annan förening, säger Anton Nilsson.
Innebandy, kval till SSL • Publicerad 9 april 2018
Johan Wittberg.
Johan Wittberg.

Johan Wittberg och Anton Nilsson är de två spelarna som varit med hela vägen – utan uppehåll – sedan Kalmarsund startades 2011. SSL-klubbar har försökt locka till sig spelarna utan att lyckas. 23 år unge Anton har stannat och blivit Kalmarsunds meste spelare. Han klev fram och drev på sina mannar i sin 160:e och viktigaste match i FBC-tröjan. Och såg till att det också blev den roligaste.

– Det är det här jag jobbat för. Det är det här som gjort att man skrivit på det där kontraktet varje år och nu äntligen. Jag hade inte velat sitta på läktaren nu och se detta hända, säger "Nisse".

Annons

Du har ett JVM-guld på meritlistan. Går det att jämföra?

– Det här slår allt. Visst, ett VM-guld är stort men det är inte samma sak. Det är ju som en familj här: alla anhöriga runtomkring, hela föreningen, killarna man tränar med varje dag. Den här känslan hade man inte kunnat få i en annan förening, med allt man byggt upp här. Det är jävligt stort.

Johan Wittberg gjorde sin 146:e match i Flemingsberg. Han stod för assisten till 3–3 och även för den redan nu närmast legendariska passningen till avgörande 4–3.

– Det här är det största någonsin som idrottsman, så klart. Det finns inget annat. Det är ju inte moderklubben men ändå en form av det. Det är stort för hela regionen med det intresse som finns där. Man har verkligen känt på våren och framförallt i kvalet att vi har staden och regionen med oss. Både vi som lag och publiken i Kalmar och Färjestaden är värda det här.

Mikael AlmasiSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons