Annons

Triss i SM–guld för Lovisa: ”Drömt om sedan jag var liten”

Tre grenar. Tre guld. Lovisa Karlsson hade en minst sagt lyckad SM–helg i Växjö.
– När jag ser tillbaka på inomhussäsongen är jag väldigt glad och stolt.
Högby plockade dessutom ytterligare ett guld i Ungdoms–SM genom Omar Ismail på 1 500 meter.
Friidrott • Publicerad 25 februari 2019
Tre medaljer av ädlaste valör för Lovisa efter bland annat tre hopp över sex meter i längdhopp: ”Hade jag presterat det här i somras hade jag varit överlycklig”
Tre medaljer av ädlaste valör för Lovisa efter bland annat tre hopp över sex meter i längdhopp: ”Hade jag presterat det här i somras hade jag varit överlycklig”

Hon började med att plocka SM–guld i F19-klassen i tresteg. En gren som hon inte tränat på hela vintern och inte tänkte ställa upp i…

– Jag var anmäld till höjdhoppet (där hennes årsbäst på 1,81 är nio centimeter högre än det som nu gav SM–guld). Men jag känner att på höga höjder sliter det mycket på upphoppsfoten och jag ville inte riskera något.

Annons

Lovisa efteranmälde sig istället till tresteget och där var hon i en klass för sig med enda hoppen över tolv meter, 12:36 som bäst.

– Även om jag inte tränat vet jag min kapacitet. Men det kändes bra, jag har bara hoppat längre en gång tidigare.

Lovisas resultat och reaktion efter guldet i längdhoppet säger det mesta. Hon hade tre hopp över sex meter – något som hon inte lyckades med en enda gång ifjol.

– Jag var inte nöjd, jag kände att jag ville få till en riktig fullträff och hoppa lite längre i något hopp, säger hon efter 6,04 som längst.

– Men hade jag presterat det här i somras hade jag varit överlycklig, det är verkligen ett tecken på att min lägstanivå höjts i vinter.

Tredje guldet kom i 60 meter häck – grenen där hon plockade ett SM–brons förra helgen i senior–SM. Hon var nära det nysatta personliga rekordet med 8,40 i mål, två tiondelar före tvåan i loppet.

– Jag är väldigt nöjd med tiden, det var nära perset trots att jag fick en dålig start så det känns verkligen som att det finns mer i kroppen.

Tre SM–guld på en helg, har du tagit det innan?

– Ja, 2017 gjorde jag det men ju högre upp i åldrarna jag kommer desto större känns det att ta guld.

Ja, nu har du tagit två medaljer i senior–SM i vinter, hur påverkar det känslan att ta medaljer i F19-klassen?

Annons

– Seniormedaljen på häcken förra helgen är det största den här vinter för mig. Det är en sådan grej jag drömt om sedan jag var liten. Men absolut kan jag njuta av gulden även här.

Det var sista tävlingen för inomhussäsongen:

– Det har mycket fokus på nästa tävling. Nu när jag ser tillbaka på inomhussäsongen är jag väldigt glad och stolt.

Hur blir känslan inför utomhussäongen då?

– Motivationen är på topp. Känns verkligen som jag hittat tillbaka till något. Jag vill ha en jättehög lägstanivå som jag lyckats med inomhus. Nu blir det vila en vecka sedan hårdträning och första tävlingen i slutet på april, en mångkamp i Italien.

Omar Ismail plockade även han ett SM–guld, på 1 500 meter. Han klev ifrån i en spurtstrid med en sekund tillgodo på Emil Millán De La Oliva.

Omar Ismail tog guldet på 1 500 meter.
Omar Ismail tog guldet på 1 500 meter.
Magnus AnderbergSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons