Tre glädjebesked för FGoIF – landslagsspelare klar

Nu är det klart att öländske försvarsstjärnan Elin Olofsson stannar i Färjestadens GoIF.
Dessutom har laget gjort klart med Kajsa Klope från IFK Kalmar och Amanda Olsson – målvakt från futsallandslaget.
Fotboll, div. 1 • Publicerad 2 november 2018 • Uppdaterad 21 november 2018

Elin Olofsson gjorde comeback under året i Färjestadens GoIF men har sedan tränat med sin gamla klubb IFK Kalmar igen.

– Jättekul och skönt att hon väljer att stanna, det är en riktig klasspelare och otroligt nyttig ledare, säger Johan Hellsten, tränare Färjestaden.

En god nyhet kommer sällan ensam. Klubben har nu även gjort klart med Amanda Olsson, välmeriterade spelare född –98 från Göteborg. Hon har nio futsallandskamper med sig från det här året.

– Hon kommer spelar futsalserien i vinter i Göteborg och kommer framför allt vara med oss utomhus. Det passar väl eftersom Emma Sjöberg ska göra Ironman och inte är tillgänglig nästa säsong.

Amanda har spelat i elitettan med Holmalund tidigare men har nu flyttat till Kalmar för att plugga.

– Hon är en reflexsnabb, aktiv målvakt som tillför väldigt mycket nu inomhus hur vi ska tänka i futsal och har kommit bra in i gänget.

Dessutom kliver 18–årige IFK–talangen Kajsa Klope in i gänget. Hon var med i fem damallsvenska matcher under säsongen.

– Hon fick inte förlängt därinne och valde att kliva över till oss, det är vi väldigt glada för. Hon är en teknisk innermittfältare som kommer göra jättemycket nytta – välskolad och har fortfarande bra driv, säger Hellsten.

– Det här var en bra fredag, haha.

Magnus AnderbergSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.