Annons

Tävlingsledaren bemöter kritiken

Färjestaden upplever en sen ändring i regelverket som gjorts för att de inte ska kunna delta. Patrik Berg håller inte med.
– Vi har varit väldigt tydliga i inbjudan kring vad som gäller, säger Nybro Opens tävlingsledare.
Futsal • Publicerad 4 december 2018
Ofelia Medhammar och Färjestaden kommer inte vara med i Nybro Open 2019.
Ofelia Medhammar och Färjestaden kommer inte vara med i Nybro Open 2019.

Turerna kring Färjestadens vara eller icke vara i 2018 års upplaga av Nybro Open var komplicerade. Det hela slutade med att division 1-föreningen inte medverkade.

Nu upplever laget att man uteslutits sent från turneringen som avgörs om drygt en månad. Så är inte fallet, enligt Patrik Berg, tävlingsledare för Nybro Open.

Annons

– Vi hade med den här ändringen redan i förra årets inbjudan, men då fick vi inte ihop tillräckligt många lag. Så egentligen gällde den för första gången redan då.

Enligt Patrik Berg har Nybro Open haft problem i flera år med att det varit svagt intresse kring att medverka i damturneringen. Den största anledningen sägs vara att vissa lag är för bra, vilket skrämmer bort föreningar från de lägre divisionerna.

– Hade det funnits fler lag inom damfotbollen så hade vi kunnat dela upp det bättre, som i herrfotbollen. Men det kan vi inte och då har vi valt att göra såhär. Vi har varit väldigt tydliga i inbjudan kring vad som gäller.

Hur har Färjestaden kunnat anmäla sig trots att de inte är välkomna?

– De anmälde sig väldigt, väldigt tidigt och registrerade sig själva via en hemsida. Jag kollar inte den sidan varje dag och vi hade inte lagt ut något på nätet om turneringen i det skedet heller. Visst vill man att alla lag ska anmäla sig så tidigt som Färjestaden, men det här har inte varit aktuellt förrän nu och de flesta lagen anmäler sig under den här perioden.

Patrik Berg är även tränare för Emmabodas damlag i division 2. Relationen mellan EIS-coachen och Färjestaden är, milt uttryckt, inte helt smärtfri i det här skedet.

Enligt Berg ska Färjestaden ha valt att avboka två träningsmatcher mellan lagen, som skulle spelats till våren, efter att de fått beskedet om Nybro Open.

– När de inte kan skilja på mina roller så tappar jag all respekt för dem. Då kan de få vara hur arga som helst. Jag förstår deras besvikelse för att de inte får vara med och spela cuper, som de älskar, men det ska inte bli något personligt av det, säger Patrik Berg.

Magnus JanssonSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons