Storvinst för Mörby: ”Nöjd med tanke på hur lite vi tränat”

Med en enda träning i benen sedan sommaruppehållet lyckades Mörbylånga trycka till Rödeby med 8–3 hemma på Skansen.
– Klart att det är surt att släppa in tre mål, men eftersom vi tränar så lite så får jag vara nöjd med de trepoängare vi får, säger hemmatränaren Sara Erlandsson.
FOTBOLL, DIV. 3 DAM • Publicerad 20 augusti 2018
Therese Trofast gjorde fyra mål.
Therese Trofast gjorde fyra mål.

Mörbylånga inledde starkt och gick upp till en 3–0-ledning mot Rödeby redan efter en kvart genom två mål av Elina Nilsson och ett av Therese Trofast. Därefter gick kvaliteten i matchen ner något.

– Vi startar otroligt bra med mycket spel på marken där vi hittar kombinationer. Och vi gör tre fina mål, sedan känner vi kanske att det går lite lätt och går ner i en dipp, säger Mörby-tränaren Sara Erlandsson.

Rödeby reducerade till 3–1, innan Josefin Blad satte 4–1. Ett självmål gav sedan gästerna ännu en reducering innan paus.

I den andra halvleken var det aldrig något snack. Mörbylånga sprang till slut ifrån till 8–3 efter ytterligare tre mål av Trofast och ett mål av Cajsa Engqvist.

– Jag är nöjd med matchen med tanke på hur lite vi har tränat. Vi har ju bara tränat en gång sedan uppehållet.

Erlandsson vill framför allt ge beröm till Therese Trofast och Elina Nilsson efter matchen.

– Tessan gör ju fyra mål och spelar fram till ett och Elina Nilsson gör ju två mål och spelar fram till tre – så det är klart att de jobbade på bra offensiven.

Johan BjörlingSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.