Annons

Storvinst för Färjestaden: ”Vi gjorde en del snygga mål”

Säsongens fjärde raka seger för Färjestaden blev också säsongens största när Eskilsminne besegrades med 6–1 hemma på Tallhöjden.
– Skönt att det äntligen lossnade. Vi gör ju en massa mål och det är ju gött, säger tvåmålsskytten Ofelia Medhammar.
FOTBOLL, DIV. 1 DAM • Publicerad 10 juni 2018 • Uppdaterad 11 juni 2018
Ofelia Medhammar och Lina Malmberg gjorde två mål var mot Eskilsminne.Foto: Johan Björling

Förutsättningarna på Tallhöjden gick inte att klaga på. Varken för spelare eller åskådare. Sol och värme, men ändå en fläktande vind. Och på planen gick det inte heller att klaga allt för mycket på hemmainsatsen när Färjestaden tog emot tabelltian Eskilsminne.

Frånsett första fem minuterna av matchen, då gästerna spelade ganska aggressivt, var det Färjestaden för hela slanten. Efter drygt fem minuter gjorde en av matchens förgrundsfigurer, Lina Malmberg, 1–0 till hemmalaget. 2–0 kom med en knapp kvart kvar av första halvlek när Hilda Nilsson slog en frispark direkt i mål där många väntade sig ett inlägg.

Annons

Hemmalaget hann även göra 3–0 innan paus efter ett skott i bortre krysset av Malmberg.

Hemmadominansen fortsatte även i andra halvleken, då Ofelia Medhammar kunde göra både 4–0 och 5–0 innan tio minuter hade spelats.

– Det kändes bra. Vi kom verkligen till lägen idag och sätter dem också, säger Ofelia, som var en av två tvåmålsskyttar i matchen.

Ofelia var även inblandad i 6–0 då hon stötte ett inspel i stolpen. Returen kunde Camilla Näslund sätta i öppet mål.

Mot slutet fick Färjestaden spela med en spelare mindre sedan Moa Westerlund fått en smäll mot huvudet och tvingats gå av. Då hade hemmalaget redan gjort samtliga byten.

Gästernas reducering till 1–6 kom på i slutskedet av matchen. Men närmare än så kom man aldrig. I stället hade hemmalaget chans att göra fler mål.

– Vi gör det bra. Vi gör fina mål och gör mycket rätt. Ligger bra i defensiven och det är ju det som är grunden till alltihopa. Sedan sticker det iväg, säger Färjestadens tränare Johan Hellsten.

– Vi slutar inte, för man kan tänka sig att man känner sig nöjda och lägger av lite när det står 3–0 eller 4–0, men vi fortsätter och är sugna. Till och med när vi har en man mindre så har vi folk i boxen och vill göra mål.

Hellsten tror att det mentala är en stor anledningen till de stora siffrorna den här matchen.

– Vi kommer från tre raka och de har haft en tung period, så det ligger ju mycket mentalt i det. Vi känner att vi kan och är på gång och har flyt nu. Vi gjorde en del snygga mål i en period när det är tufft för dem. De har en spiral som går nedåt och det har ju vi också haft tidigare.

Annons

Så här många mål har ni inte gjort på länge...

– Nä, inte så länge jag har varit i Färjestaden den här rundan i alla fall. Det är skönt att visa att man kan.

En som var inblandad i flera av målen var anfallaren Ofelia Medhammar.

– Skönt att det äntligen lossnade. Vi gör ju en massa mål och det är ju gött.

Varför går det så bra för er nu?

– Vi hittar varandra mycket bättre nu. Vi var ju många nya i början, men nu vet vi hur folk springer och vill ha bollen också.

Johan BjörlingSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons