GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Storsatsande klubben jagar Kalmarsunds försvarsjätte: ”Upp till FBC nu”

Gustav ”GW” Wadell är en av flera FBC-spelare som efter säsongen är fri att lämna.
Men även om flera klubbar hört av sig – verkar Kalmarsund vara förstavalet.
– Det känns lite som att det är upp till FBC att visa om de vill satsa på mig eller inte, säger ”GW”.
Digital Bas 3 mån 3 kr
Stöd oss.För fri lokal journalistik.
Du läser just nu en upplåst artikel. Genom att teckna Digital Bas får du tillgång till alla nyheter på sajten och stödjer vår närproducerade och oberoende journalistik.
Innebandy, SSL herr • Publicerad 23 januari 2023
Som för de flesta spelarna som har utgående kontrakt. Framtiden är oviss för Gustav Wadell.
Som för de flesta spelarna som har utgående kontrakt. Framtiden är oviss för Gustav Wadell.Foto: Mattis Andersson

Det är flera spelare i Kalmarsund som vars kontrakt är utgående som flaggat för att fortsätta karriären på annat håll. En spelare som faktiskt har konkret intresse från andra klubbar är försvararen Gustav Wadell som gjorde säsongens första SSL-kasse i lördags. ÖB-sporten avslöjade i helgen dessutom att Kalmarsund är intresserade av den tjeckiska landslagsspelaren Ondrej Nemecek, som kan komma att konkurrera på Wadells position.

Men 22-åringen är öppen med att han gärna är kvar i den cyanblå tröjan.

– Jag har pratat lite med FBC men det är fortfarande väldigt löst. Sedan har jag haft lite kontakt med andra klubbar också. Det känns lite som att det är upp till FBC att visa om de vill satsa på mig eller inte, säger 22-åringen.

En klubb som är på jakt efter FBC-försvararen är Nykvarns IBF Ungdom som uttalat satsar på att ta sig upp i SSL. För närvarande ligger de på en andraplats i allsvenskan.

– Mest snack har jag haft med Nykvarn, som är sugna. Om de går upp i SSL hade det varit kul. De har Nicklas Hedstål som tränare som jag haft i ungdomsåren.

Skulle det bli en flytt kan det bli en annan typ av roll för backen.

– FBC ligger ju så klart lite längre fram, där är det ju en annan roll.

Skulle du vilja ha en större roll någon annanstans?

– Nej, jag vill mest vinna. Nu när man spelat en SM-final så är det just det man brinner för. Jag vill spela de stora matcherna. Jag skulle inte säga att jag varit framträdande i FBC men vill väldigt gärna fortsätta. Sedan är det alltid upp till dem att visa hur de vill bygga vidare.

Wadell har bra tryck i skottet men det är inte ofta han avlossar bössan.
Wadell har bra tryck i skottet men det är inte ofta han avlossar bössan.Foto: Mattis Andersson

Wadell är en gigant försvarsmässigt men har inte levererat lika mycket poäng framåt som övriga i truppen. Mot Pixbo gjorde han dock FBC:s första och förlösande mål i lördags.

Det sägs att du gör mycket mål på träningarna, vill du att det ska lossna även i match?

– Ja, självklart vill man ju det. Men det är inte där jag primärt baserar hur bra jag är i en match. Jag göra många andra saker som är betydligt viktigare för mig. Men sedan är det ju bra om kan kan bidra lite framåt också och det är något jag vill utveckla.

Och vi kan summera det hela med att du gärna är kvar i Kalmarsund?

– Ja, det ska jag inte säga något annat om. Jag trivs, men självklart vill man ha en roll som gör att man kan utvecklas och det är den stora frågan just nu.

Mattis AnderssonSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.