Stabil vinst för FGoIF: ”Hade koll på det”

Färjestaden studsade tillbaka efter den bleka insatsen mot Dösjöbro i förra omgången och kunde nu ta tre poäng efter 2–1 mot Karlskrona.
– Det var absolut ett steg i rätt riktning, säger Johan Hellsten.
FOTBOLL, DIV. 1 DAM • Publicerad 20 augusti 2018
Moa Westerlund var bra på mitten mot Karlskrona.
Moa Westerlund var bra på mitten mot Karlskrona.

Karlskrona vann vårmötet med 3–2. Men den här gången, hemma på Tallhöjden, var det Färjestaden som fick jubla mest.

I den nionde minuten gjorde Ofelia Medhammar 1–0 och hemmalaget hade ganska bra kontroll på händelserna under den första halvleken.

– Ja, det var en bra första halvlek tycker jag. Men vi hade en liten dipp i mitten av första där vi byter boll ganska mycket. Men i största allmänhet tycker jag att vi gör det bra, säger FGoIF-tränaren Johan Hellsten.

1–0 stod sig in i halvtid. I den andra fortsatte Färjestaden att skapa lägen och i den 66:e minuten kunde Ofelia Medhammar dubbla sin målskörd.

Med kvarten kvar fick gästerna in en reducering. Men närmare än så kom kom man aldrig och hemmalaget kunde glädjas åt de tre poängen.

– Det var ju skönt med en vinst. Kändes bra tycker jag. Vi hade koll på det även om det blev lite stress när de fick in en boll där, säger Hellsten.

– Vi skapade väldigt mycket och har många bra chanser. Mot slutet har de några chanser som med lite oflyt hade kunnat bli en kvittering. Men jag tycker att vi äger det mesta av bollen och chanserna där vi träffar ramen några gånger. Men vi får några perioder där vi blir lite slarviga med bollen när vi väl har vunnit den. Det behöver vi jobba på.

Men du är nöjd med spelet?

– Ja, jag tycker absolut att det är ett steg i rätt riktning. Speciellt om man jämför med förra matchen (mot Dösjöbro) då vi inte alls kom upp i bra nivå. Och jag är nöjd med vinst, för det är ändå det som är viktigt.

Johan BjörlingSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.