1. Avdelningararrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

SSG segrade i ny målfest

Full fart framåt – håll tätt bakåt? För nykomlingen SSG:s del stämmer bara första delen av den ramsan under säsongsinledningen.
– Vi har inte riktigt fått det att klaffa försvarsmässigt, säger SSG-tränaren Jimmie Nilsson.
Patrik Idensjö svarade för tre av målen genom ett äkta hattrick i första perioden när hans SSG tog tre poäng hemma mot Gnosjö.
Foto: Magnus Jansson

Vill man se många mål så är det SSG:s matcher som gäller den här säsongen. Förlust med 11-7 borta mot Vimmerby i omgången innan. Nu var laget inblandat i en ny 18-målstillställning via 10-8-segern hemma mot Gnosjö.

– Med de spelare som vi har så ska det bli mycket mål framåt. Sedan har vi inte riktigt fått det att klaffa försvarsmässigt, vi släpper in lite enkla mål och gör individuella misstag, säger SSG-tränaren Jimmie Nilsson.

Hemmalaget rivstartade och hade 5-0 på tavlan redan efter sju minuter.

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på olandsbladet.se, appen MinÖlandsbladet och e-tidning tis, tors, lör. Endast 1 krona första månaden! (ord pris 99 kr)

– Vi startade jäkligt starkt. Jag har inte sett en så bra spelmässig förstaperiod på väldigt länge. Det var kul att se. Sedan är det lite mindre kul att se att vi återigen tappar lite enkla mål.

Ja, Gnosjö kröp närmare och efter fyra raka bortamål var ställningen 8-6 inför tredje perioden. Men närmare än så kom aldrig gästerna.

Sjätteplacerade SSG är bara tre poäng från förstaplatsen. Samtidigt har nykomlingen redan skaffat sig rejält med luft till nedflyttningspositionerna. Det är åtta poängs avstånd till nästjumbon Nässjö.

– Det är skönt, såklart. Sedan kanske folk – och även vissa gubbar i laget – förväntar sig att vi ska ligga där. Vi har ett jättebra lag, men vi är ändå nykomlingar. Överlag så är vi jättenöjda och glada över att ha nio poäng efter fem omgångar.

Helgens match var andra raka för unge målvakten Ludvig Andersson, som fick chansen på nytt efter Pontus Björk dras med knäproblem.

– Vi tog det beslutet på uppvärmningen. ”Ludde” går återigen en bra match och förtjänar absolut beröm, säger Jimmie Nilsson.

Läs mer

Öland

App: Mörbylånga mäter badtemperaturen på östra sidan

Nu utökas servicen avseende badtemperaturer i Mörbylånga kommuns mobilapplikation.

Öland

Orosanmälan avslöjade narkotikabrott

Polisen avslöjade på söndagskvällen ett narkotikabrott i Färjestaden.

Öland

Byxelkrok: Träning med havsutsikt

Nu kan man träna styrketräning och ha utsikt över Byxelkroks hamn. På onsdagen invigdes ett nytt utegym i samband med invigningen av den nya båtbryggan ett stenkast därifrån.

Öland

Länstrafiken: Ny app ska underlätta resande

Nu är det möjligt för passagerarna att via en ny app se hur beläggningen är på Kalmar länstrafiks bussar.

Öland

Bondens maskinpark visades upp. Del 2

En blåsig men solig söndag ställde lantbruksföretagen i Ullevi upp och visade det moderna jordbrukets maskiner.

Öland

Bondens maskinpark visades upp. Del 1

En blåsig men solig söndag ställde lantbruksföretagen i Ullevi upp och visade det moderna jordbrukets maskiner.