SSG avgjorde på straff i slutsekunderna

– Det var tre stycken gubbar som tackade nej till att lägga den men Felix Jotarv som är riktigt het just nu går in och sätter den, säger Jimmie Nilsson efter avgörande 8–7 på straff mot Karlskrona.
Innebandy, div. 2 • Publicerad 19 november 2018
Felix Jotarv blev matchvinnare – tre mål varav det sista på straff med femton sekunder kvar.
Felix Jotarv blev matchvinnare – tre mål varav det sista på straff med femton sekunder kvar.

Det var SSG:s match från start. 1–0 efter fem minuter och sedan ledningen genom hela kampen fram tills det var fem minuter kvar. Då kvitterade Karlskrona och tog sedan ledningen kort därefter.

– Det blir jobbigt, vi orkar inte hålla uppe spelet hela matchen igenom och det är riktigt tungt när de tar ledningen, säger Jimmie Nilsson.

– Men vi visar stark karaktär. Tidigare har vi grävt ner oss och tjurat ihop i liknande läge men nu håller killarna huvudena högt, med glädje och bra go. Riktigt stark laginsats.

För SSG skulle komma tillbaka. Med två minuter kvar kom kvitteringen och i slutsekunderna så gick ”Adde” Johansson på genombrott och blev neddragen.

– Solklar straff, inget snack, konstaterar Jimmie Nilsson.

– Det var tre stycken gubbar som tackade nej till att lägga den men Felix Jotarv som är riktigt het just nu går in och sätter den. Han förtjänar extra plus.

8–7 till SSG med femton sekunder kvar.

– Extremt skönt att ta en sådan seger i det här läget, vi har haft en tuff period och mycket skador nu men vi visar hur starka vi är hemma i Torslundahallen.

På skadelistan finns Christian Eriksson, David Eriksson, Rickard Gunnarsson och skyttekung Anton Fransson.

– Anton har problem med hälen och missar även Cl-matchen.

Derbyt mot Cl98 är nästa uppgift – på fredag.

– Cl ligger före oss i serien så de får vara favoriter.

Det är två pigga nykomlingar, femma och sexa i tabellen. SSG har nio pinnar ner till strecket redan.

– Klart det är skönt, även om vi tittar uppåt så är målet att hålla oss kvar.

SSG sticker ut målmässigt – har gjort näst flest baljor och släppt in flest av alla lag.

– Det har varit lite väl mycket rallarinnebandy, man blir straffade på ett annat sätt när man gör misstag i den här divisionen.

Även SSG–damerna vann i helgen – med större marginal:

Magnus AnderbergSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.