Annons

Allsvenskt kval hägrar för SSG - men först derby

SSG tog planenligt en bortaseger mot jumbon Ryd.
Nu väntar ett direkt avgörande derby mot FBC Ungdom.
– Det spelar ingen roll vilka de ställer på banan. Derby är alltid ett derby, säger Johannes Henricsson.
Innebandy, div. 1 dam • Publicerad 9 mars 2020
I derbyt strax före jul vann Malin Nilsson och FBC Ungdom mot Wilma Salebäck och SSG med 7-4.
I derbyt strax före jul vann Malin Nilsson och FBC Ungdom mot Wilma Salebäck och SSG med 7-4.Foto: Gustav Schön
Innebandy, division 1 dam

Ryds SK - SSG IF 2-4 (1-0, 0-1, 1-3)

Målen: Sofia Andersson, Wilma Salebäck, Fanny Andersson, Lizette Nilsson Byman

Skottstatistiken 9-27 talade sitt tydliga språk. SSG dominerade i mötet mot Ryd.

– Det var nog ett gäng skott som gick i blocket också. De parkerar ju bussen rejält. Det är en köttmur framför egen kasse. De gör det bra och är tuffa att möta, säger SSG-tränaren Johannes Henricsson.

Annons

Hemmalaget klev förvisso ut med 1-0-ledning efter första perioden och det var 1-1 på tavlan efter andra perioden. Men i sista akten fick man utdelning.

– Matchbilden var ju lika hela matchen. Det blir i princip spel mot ett mål. Men det är klart man blir lite orolig att allt ska studsa stolpe ut när vi inte får in något.

När tredje perioden var fyra minuter gammal hade Lizette Byman Nilsson ordnat 2-4-ledningen. Förra FBC-backen Anna Malmqvist som i samband med vinterns FBC-turbulens lämnade för SSG, gjorde debut i a-laget.

– Hon bidrar väl med en tvåa. Nej, men hon bidrar med en massa pondus och vinnarmentalitet. Vi har många vinnarskallar. Men nu får vi en till. Hon hjälper verkligen till i det mentala spelet, säger Johannes.

Efter helgens planenliga seger mot jumbon Ryd är SSG fortsatt på allsvensk kvalplats. På söndag kväll spelas den sista omgången. Då ställs man mot FBC Kalmarsund Ungdom i Torslundahallen.

– Det blir en kul match. Det är ytterst troligt att vi behöver vinna den, säger SSG-tränaren Johannes Henricsson.

Truppläget i FBC Ungdom har sedan vinterns turbulens varit upp och ner. För knappt en månad sedan fick man lämna WO på grund av spelarbrist. Helgen innan det hade man i stort sett det ”gamla FBC” på banan mot Craftstaden.

Hur tänker du kring det?

– Ja, det kan bli ett väldigt starkt lag eller ett ganska orutinerat. Men det fokuserar jag inte så mycket på. Det är ändå derbymatch. Det spelar ingen roll vilka de ställer på banan. Derby är alltid ett derby. Jag känner väl lite grann att vi spelar jämnt med de när de ställer bästa lag på banan. Om de inte har bästa lag tillgängligt så blir matchbilden lite annorlunda bara.

SSG och Värnamo står på 31 poäng vardera inför den sista omgången. På söndag vet vi vilket lag som tar den allsvenska kvalplatsen. Konkurrenten Värnamo har Vimmerby på bortaplan. Ifall båda lagen vinner sina matcher kommer målskillnaden att avgöra. Just nu är det SSG som har fördel med sina +23 mot Värnamos +18.

Gustav SchönSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons