Speciellt derby väntar för Böda-tränaren: ”Vi har större krav på vinst”

För Böda/Högby-tränaren Marcus Stark är derbyt mot RM på lördag inte bara ett ”vanligt” derby – utan också en match mot det lag han varit verksam i under flera års tid.
– Både spelarna och jag hade ganska lyckosamma år där så det är klart att det är lite speciellt.
FOTBOLL, DIV. 5 • Publicerad 31 augusti 2018
Marcus Stark tror på ett jämnt derby mot tidigare klubben RM.
Marcus Stark tror på ett jämnt derby mot tidigare klubben RM.

På lördag är det dags för ännu ett ölandsderby när ÖM-mästarna och tabellfemman Böda/Högby tar emot serieledande RM hemma på Nya IP. Och för Böda-tränaren Marcus Stark, med förflutet i just RM, är det en speciell match som väntar.

– Ja, det är klart...jag var ju i RM i tio år och både spelarna och jag hade ganska lyckosamma år där och det är en fantastiskt bra förening att vara i, så det är klart att det är lite speciellt, säger han.

– Men nu är jag i Böda/Högby och då är det de som gäller, fyller han snabbt i.

1–1 slutade mötet på Runvallen i maj och sedan dess har en del hänt i trupperna. Inte minst på skadefronten. Men för Bödas del har det ljusnat något på slutet och både Johan Hammarsten och Jonas Nilsson är tillbaka till derbyt.

– Det betyder så klart mycket för oss. Vi har ju haft en ganska tung och lång skadelista, som fortfarande är lång, men vi mönstrar det bästa laget vi har just nu och tror givetvis på en seger så vi får fortsatt häng på topplagen.

RM:s tränare Daniel Andersson tror på en tight drabbning på lördag.

– Vi är två snarlika lag och det lär väl bli en jämn kamp, säger han.

– Böda/Högby slog oss i ÖM och vi har blandat och gett lite efter sommaren, så jag tycker nog att de kan vara lite favoriter, säger Daniel Andersson som tidigare hyllat Marcus Stark som seriens bästa tränare.

– Haha, ja, det är ju lite David mot Goliat i det fallet.

Marcus Stark:

– Det är bara att tacka och ta emot de fina vitsorden. Utan tvekan jätteroligt att höra.

Stark tror precis som kollegan i RM att det blir en jämn drabbning.

– Det är som vanligt när det är derby – för jag har ju själv varit i RM och mött Böda – det kommer bli en tuff match. Det är trots allt två lag som försöker spela fotboll, men i en sådan här match så kommer kampen att vara avgörande, säger han.

– Det kommer nog bli hög intensitet från början. Jag tror inte att det kommer vara något avvaktande spel utan RM leder serien och har egentligen ett jäkligt bra utgångsläge. De behöver inte känna att de har något krav på att vinna matchen, för de ligger ju ändå med. Vi har ju lite större krav på vinst för att haka på topp-3. Men samtidigt känner vi att vi ligger bra där i bakvattnet. Vi har sex matcher kvar och gör vi vårt jobb så har vi alla möjligheter att åtminstone hamna på kvalplats.

Vilka är favoriter då?

– Sett till tabellposition så ska givetvis RM vara favoriter, men samtidigt har vi inte förlorat mer än två matcher sedan i maj. Vi har bra form och hemmaplan och så får vi ju tillbaka två viktiga spelare, så jag tror att det är fifty-fifty.

Johan BjörlingSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.