Annons

Sjöstedt: ”Första gången jag inte är orolig”

Rasmus Sjöstedts säsong med Hapoel Haifa i Israel är slut. Den började succéartat med cupseger och Europa Leaguespel men slutade i viss panik. Nu går öländske stjärnans kontrakt ut.
– Jag känner att mitt marknadsvärde höjts här, säger Sjöstedt.
Fotboll • Publicerad 19 maj 2019
Rasmus Sjöstedts kontrakt i Israel går ut: ”Att förlänga är ett alternativ”
Rasmus Sjöstedts kontrakt i Israel går ut: ”Att förlänga är ett alternativ”

– För första gången är jag inte orolig när ett kontrakt gått ut, jag känner mig trygg i att jag kommer ha en klubb som känns bra när det blir klart. Att förlänga är ett alternativ, jag har hänvisat Hapoel till min rådgivare.

Rasmus Sjöstedt landade i Sverige igen i början på veckan.

Annons

– Jag har inte varit här sedan juli förra året så det är skönt. Nu är tanken att ta tio dagar för att andas och suga in allting som varit under säsongen.

Det är en berg– och dalbana han sammanfattar. Hapoel Haifa lyckades inte upprepa sin fina placering 2018 utan fick istället kriga för att hålla sig kvar i serien.

– Klart vi var väldigt besvikna. Det var väldigt små marginaler, vi var först bara en poäng från att få slåss med de främsta lagen när serien delades upp men sedan var vi bara en poäng från att åka ur serien till slut.

Israeliska ligan avslutas med en mästerskapsserie och en nedflyttningsserie – i den sistnämnda gick Hapoel Haifa in som främsta laget men lyckades bara knipa en seger på säsongens sista fjorton matcher. Haifa klarade sig med ett nödrop till slut.

– Från en bra period tidigt på säsongen med 12–13 matcher utan förlust till att klappa ihop och tappa formen helt. Jag vet inte vad som hände, berättar Sjöstedt.

– Det var lite panik där ett tag.

Haifa lyckades dessförinnan vinna Supercuptiteln och ta sig vidare i Europa League–kvalet innan de åkte ut mot italienska Atalanta.

– En trofé och nya erfarenheter. Det känns ändå bra, sedan hade jag velat vara lite jämnare personligen. Formen har varit som laget, upp och ner, säger Rasmus.

– Men jag har varit bättre än tidigare när jag varit som bäst.

Bra nog för att få ta emot ”fansens pris”, som går till lagets bästa spelare enligt Hapoel Haifas supportrar.

Annons

– Det är det finaste pris man kan få. Jag är väldigt stolt. Jag visste att jag är omtyckt men det var ändå väldigt förvånande.

– De uppskattar min spelstil, att jag alltid ger allt. Det kan inte vara tio Messi i ett lag, haha.

Kontraktet med Hapoel Haifa går ut nu efter två år. Framtiden är oklar för Rasmus Sjöstedt.

– Jag känner att mitt marknadsvärde höjts under mina två år i Israel.

Magnus AnderbergSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons