Annons

Sjögren tremålsskytt för RM – som laddar för tufft derby

På söndagen kom säsongens tredje vinst för RM IF när Ramdala besegrades med 4–2. Efter fyra spelade matcher har förra årets sammanlagda poängskörd redan överträffats.
– Oerhört gott! Vi har fått en fin inledningen på säsongen, säger RM-tränaren Julius Sääf.
FOTBOLL, DIV. 2 • Publicerad 14 maj 2018
Amanda Olsson, en av RM:s bästa vid vinsten mot Ramdala.
Amanda Olsson, en av RM:s bästa vid vinsten mot Ramdala.

Det var aldrig någon större oklarhet kring var matchen skulle ta vägen på Runvallen. Hemmalaget hade kontroll på händelserna från första början.

– Vi hade bra koll på matchen. Det var bara i slutet av första halvlek som de hade någon chans mot oss. I andra gör vi det bra. De får i och för sig göra två mål från ingenstans. Vi bjuder lite på dem, vilket kanske är det enda negativa vi får ta med oss efter matchen, säger hemmatränaren Julius Sääf.

Annons

Tuva Gorton gjorde första halvlekens enda mål. I andra gjordes desto fler. Maja Sjögren kunde med sina tre mål avgöra matchen, även om gästerna reducerade två gånger.

– Maja gör det jättebra. Hon forcerar in bollarna och är så där härligt smågrinig.

Det är inget fel på er inledning...

– Det är oerhört gott! Vi har fått en fin inledningen på säsongen med ett gött go i laget!

Ni har fler poäng redan än på hela förra säsongen. Varför har det blivit så bra i år?

– Vi har en del i spel nu som inte var med fullt ut förra året. Sedan började jag och Henrik bygga redan under inomhussäsongen och nu har vi fått utväxling på det. Kanske bättre än vad vi vågat hoppas på till och med.

Sääf lyfter även fram lagets mod.

– Tjejerna tror på det. Vi jobbar med att våga. Våga ha boll. Våga riskera.

På onsdag väntar säsongens första derby mot Glömminge-Algutsrum. Ett derby som i motsats till många förhandstips inför säsongen får betecknas som ett toppmöte.

– Glömminge är bra. De är tunga och rutinerade och har spetskompetens i vissa av sina spelare. Det är bara att kolla på Fotbollsbladets tippare inför säsongen så ska de ju vara upp i toppen. Men det är inte så jävla solklart. Vi är i bra form och så hinner Wilma (Abramsson) bli spelklar. Det blir ett tillskott för oss!

Johan BjörlingSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons