Annons

Sambalirande coach i ÖB–elvan

Tre av säsongens mest positiva överraskningar dominerar veckans elva – Färjestadens damer samt Mörbylångas och Högsrums herrar fortsätter vinna!
Fotboll • Publicerad 29 maj 2019
Spelande tränaren Tommy Petersson styr veckans skuta.
Spelande tränaren Tommy Petersson styr veckans skuta.

Marcus Davidsson, SSG IF (1)

SSG har varit oerhört täta defensivt såhär långt. Sex insläppta på sju matcher. Bara seriens gigant Påryd som är bättre. Men i andra halvlek mot Bäckebo tappade ”Kanonerna” faktiskt konceptet rätt ordentligt. Med undantag för Marcus Davidsson. Han gjorde tvärtom och stängde kassen fullständigt. Mathias Knutsons (som gjorde första målet) gick bet – 1–1 slutade matchen.

Annons

Nils–Johan Tukia, IFK Borgholm (2)

Borgholm spetsade laget med Jacob ”Älgen” Petersson som varit några rundor förr på Bergavik. Men det var ”Nille” i försvaret som imponerade mest mot Kalmar AIK. Borgholm löste till slut 1–1 med mersmak och är därmed tvåa i tabellen.

Harald Strandberg, Högsrums FF (1)

Högsrum plockade en efterlängtad bortaseger i derbyt mot Persnäs. Detta trots en rätt svag insats enligt tränare Martin Andersson. Ett undantag var Harald Strandberg. Han lyckades allt som oftast få koll på offensiva PAIF–duon Qyam Safi och Tommy Johansson och sedan vända spelet med kloka uppspel.

Moa Westerlund, Färjestadens GoIF (1)

Klev fram när Färjestaden som mest behövde det och gjorde 1–0 med en riktig drömträff från 20-talet meter. Målet kom en halvtimme in i matchen och därefter var Färjestaden faktiskt rätt överlägsna mot Halmia som vi tippat tvåa i tabellen på förhand. Där ligger nu istället Färjestaden. Tji fick vi. Det är vi rätt glada för, faktiskt.

Elin Olofsson, Färjestadens GoIF (2)

Andra halvlek var en uppvisning i spelförståelse, rörelse och brytningssäkerhet från Elin Olofssons sida. Det kändes som att hon var överallt på plan ett tag när Färjestaden manglade på i anfall efter anfall. Olofsson var själv nära att punktera matchen med en rungande ribbträff. Om hon fortsätter jaga Halmiaspelarna även i mardrömmarna den här veckan? Högst troligt.

Marcus Lundberg, Glömminge–Algutsrums IF (2)

Älvsjö–expressen kliver fram allt mer som en av Glömminges viktigaste spelare. En ursinnig krigare på mittfältet som kan slita sår i vilket försvar som helst. Borta mot topplaget Växjö norra var han bäst på plan. Var på vippen att få kröna sin insats med tre poäng men Norra vände inom bara några få slutminuter till 2–3. ”Mackan” får en plats här som tröstpris.

Annons

Daniel Adolfsson, Högsrums FF (1)

Daniel Adolfsson Rey. Kung på mitten mot PAIF. Fredagsmys i all ära – istället för att ligga och chilla framför Lets dance med flottiga grillchipshänder valde Adolfsson att ta ett ruskigt löppass på Solvallens rätt blåsslagna mittfält med omnejd i derbyt mot Persnäs. Försök läsa den meningen utan att ta ett andningspaus om du kan. Då får du en liten hint om hur han kämpade hem tre poäng till Högsrum.

Jennie Petersson, Mörbylånga GoIF (1)

Mörbys främsta insats för säsongen och Jennie som lagets främsta spelare. Då ska hon såklart in i ÖB–elvan trots förlust med 0–2 mot Nättraby. Motståndet var trots allt i division 1 ifjol och leder den division 2–serie som har fler starka lag än på länge. Jennie har ett krigarhjärta som få kan matcha och höll ihop laget bra på mitten.

Josefin Nilsson, IFK Borgholm (3)

Årets mest efterlängtade uppföjare. Skyttedrottningen är definitivt tillbaka. Sedan 2014 har vi väntat. Då gjorde Josefin Nilsson 21 mål. Sedan tog hon ett uppehåll. Ifjol blev det sju baljor och i år är hon tillbaka i full blom vågar vi påstå. Redan tio mål på sex matcher. Tre i helgen mot Kristianopel när IFK vann med 5–0. Kanske är det en ny generation fotbollsspelare hon möter som inte har växt upp med att bli varnade för hennes extrema fart framåt. Det är bara att tacka och ta emot!

Mattias Engqvist, Mörbylånga GoIF (1)

Klev ner en division – klev upp en nivå. Det vågar vi påstå. Mattias Engqvist är hack i häl på före detta allsvenska spelaren Victor Nilsson från Påryd i skytteligan. Femte struten avgjorde matchen borta mot Tvärskog. Så många mål har ”Matte” bara gjort totalt en säsong tidigare – 2016 i Färjestaden. Nämnde vi att han slet på som ett vindkraftverk i full storm över 90 minuter plus tillägg?

John Arnesson, Böda/Högby (2)

Klev upp på topp för Böda/Högby, löste uppgiften fint och målade direkt. För ett ”vanligt” Böda/Högby hade lagets tre mål räckt för seger men nu var det oväntat mycket high chaparall över tillställningen mot Torsås/Norra tång som slutade oavgjort. Vi utnämner trots allt J. Arnesson till sheriff.

Annons

Veckans coach

Tommy Petersson, Mörbylånga GoIF (1)

Hade vi haft veckans sambalirare hade han fått den utmärkelsen istället. Publiken på Tvärskogs IP trodde väl att de hamnat på Copacabana när de såg honom cykelsparka in 1–0 efter nio minuter. Det var bara 35 plusgrader som saknades. Tommy leder dessutom en av Ölands mest positiva överraskningar såhär långt på säsongen. En oerhört svårslagen och överraskande målglad nykomling som susat upp på delad tredjeplats i serien med tolv pinnar. Nu hoppas vi Mörby får behålla sin coach – att han kan motstå alla lukrativa erbjudande från Flamengo, Corinthians och Botafogo.

Magnus AnderbergSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons