Så slutar helgens innebandymatcher

Toppmotstånd i SSL, seriefinal i Allsvenskan och flera derbyn där under. Här listar ÖB-sporten helgens innebandymatcher och spekulerar om utgången.
Innebandy • Publicerad 17 november 2018
FBC Kalmarsund Ungdom spelar derby hemma mot CL98 under lördagen.
FBC Kalmarsund Ungdom spelar derby hemma mot CL98 under lördagen.Foto: Magnus Jansson

SSL, herr

FBC Kalmarsund (9) - IBK Dalen (1)

Kommentar: En omöjlig uppgift, eller ett kanonläge för en riktig skräll?

Ja, FBC bör ha fått en rejäl boost av onsdagens trepoängare, den första på hemmaplan, och laget har visat tidigare under säsongen att man kan störa alla gäng i den här serien om man har en bra dag.

Dalen har imponerat stort under inledningen och tagit 27 poäng av 36 möjliga. Noterbart är att laget, trots serieledning, bara har en spelare bland de 25 främsta i poängligan. Alexander Hedlund ligger på 17:e plats med sina 21 poäng.

Umeålaget ska nu ”bara” ta sig ner till Kalmar och hämta hem en trea mot nykomlingen FBC i den sista matchen innan VM-uppehållet. Känslan är att det inte behöver gå så enkelt om FBC bygger vidare på veckans trendbrott.

Det här kan bli en jämn fajt, men Dalen får självklart klä på sig den stora favoritrocken. 4-7.

Division 1, herr

IBK Lund Elit (3) - FBC Kalmarsund Ungdom (5)

Kommentar: Matchen spelas exakt samtidigt som representationslagets SSL-omgång mot Dalen och Kasper Hultgren och Alex Vult von Steijern lär förmodligen var med där. En poäng skiljer lagen åt i tabellen och en tät drabbning lär vänta. 5-4.

Division 4, herr

Mörbylånga GoIF (5) - Ljungbyholms GoIF (7)

FBC Kalmarsund Ungdom B (2) - Mörbylånga GoIF (5)

Kommentar: Först hemmamatch mot Ljungbyholm under lördagen, sedan säsongens första derby borta mot FBC Ungdoms bilaga på måndag. Svårt att sätta någon stämpel på Mörby än så länge, men ska vi säga en 6-4-vinst mot Ljungbyholm och sedan en 7-4-förlust mot ett skickligt FBC Ungdom?

Allsvenskan, dam

IBK Lund Elit (1) - FBC Kalmarsund (2)

Kommentar: Kalmarsund har tre raka segrar och en väldigt lugn matchperiod i ryggen inför lördagens bortaresa till Skåne. Tabellettan Lund är en poäng före i tabellen, men har samtidigt spelat två matcher mer.

Efter en trög start har FBC fått igång offensiven på slutet och laget lär vara rejält spelsuget och laddat inför den här seriefinalen. En vinst skulle skicka en tydlig signal till övriga seriekonkurrenter att FBC är i toppen och med två matcher i handen kan en trepoängare bädda för ett tidigt ryck i början av december.

Vi tror att laget fixar det och vinner med 7-3.

Division 1, dam

FBC Kalmarsund Ungdom (3) - CL98 (6)

Kommentar: Ska FBC:s fina start fortsätta? Ett derby är alltid ett derby, som det brukar heta och gästerna är bara tre poäng bakom i tabellen. CL98 har dessutom flera ex-FBC:are i truppen och ett välspelat derby är förmodligen att vänta mellan två spelskickliga lag. Men visst drar ändå hemmalaget det längsta strået till slut? 4-2.

Division 2, dam

Craftstaden IBK B (3) - Mörbylånga GoIF (6)

Kommentar: Mörbylånga jagar fortfarande säsongens första poäng. B-lag är alltid luriga, men i det här fallet matchar Craftstadens förstalag samma dag i division 1. Hemmalaget är ”bara” tre poäng före i tabellen och här har Mörbylånga en god poängchans. Vi tror att de första poängen kommer här. Bortalaget vinner med 3-2.

Magnus JanssonSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.