1. Avdelningararrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Så går det i helgens matcher

Sex matcher spelas denna helg.
SSG ska försöka att rädda kontraktet, då seriesuveränen CL98 gästar.
FBC Kalmarsund spelar sin tredje match på en vecka.
SSG ska försöka rädda kontraktet till tvåan i de avslutande omgångarna.
Foto: Magnus Jansson

SSL, herr

Lördag: FBC Kalmarsund (4) - IBK Dalen (8)

Kommentar: Två lag som har varsin poängstöld i ryggen. Dalen vann i förlängningen mot serietvåan Pixbo och FBC snodde poäng mot seriesuveränen Falun. Nu drabbas de samman i Kifab arena. Dalen befinner sig i getingboet vid slutspelsstrecket. Just nu vilar gästerna på den sista platsen. Detta är lagens tredje match på en vecka och FBC har fått en extra dags vila. Dalen har en enormt lång resa ner till Kalmar. Frågan är inte om det blir avgörande här? 6-4 till FBC.

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på olandsbladet.se, appen MinÖlandsbladet och e-tidning tis, tors, lör. Endast 1 krona första månaden! (ord pris 99 kr)

Division 1, herr

Lördag: Hovshaga AIF (3) - FBC Kalmarsund Ungdom (7)

Kommentar: Hovshaga jagar allsvenskt kval. FBC Ungdom skvalpar runt i ingenmansland. FBC har en fin senaste period i ryggen, en förlängningsseger följdes upp av en övertygande 10-3-seger förra helgen. Dock borde det bli en tämligen enkel match för hemmalaget. De går mot en stark avslutning på säsongen. Hovshaga har inte förlorat sedan i början på december. 7-5 till Hovshaga.

Division 2, herr

Fredag: SSG IF (9) - CL98 IC (1)

Kommentar: SSG stod för en redig praktskräll mot Gränna. Nu väntar betydligt tuffare motstånd. Seriesuveränen CL98 har bara en förlust i bagaget den här säsongen. Senast lagen möttes var SSG dock i 2-4-ledning inför sista perioden. Men CL98 hade ett par växlar till och vann till slut med 10-4. SSG är två poäng ovanför negativt kvalstreck, de behöver poängen mer. Dock är gästerna numret för stort. 5-8.

Allsvenskan, dam

Lördag: FBC Kalmarsund (2) - Växjö IBK (5)

Kommentar: Växjö tog en viktig förlängningsseger i bottenstriden, just nu fyra poäng ned till negativt streck. Samtidigt upplevde FBC drömresultat i toppenstriden. Konkurrenten Lindome förlorade mot Göteborg och FBC vann enkelt. Med minsta möjliga marginal är det Kalmarsundslaget som sitter på den sista kvalplatsen till SSL. Lär bli tajt i Smålandsderbyt. Men FBC vinner här. 6-3.

Division 1, dam

Lördag: FBC Kalmarsund Ungdom (2) - Craftstadens IBK Oskarshamn (1)

Kommentar: En på förhand ojämnare seriefinal får man leta efter. FBC Kalmarsund Ungdom med betoning på ungdom lär få en tuff lördagseftermiddag. Man får se detta som 60 minuter lärotid. Samtidigt är Craftstaden redan klara seriesegrare. Gästerna lär se detta som ett tillfälle att öva in nya spelsystem inför det allsvenska kvalet. Dessutom lufta truppen lite extra. Kanske blir jämnare än vi tror? 4-7 till gästerna.

Division 2, dam

Fredag: Mörbylånga GOIF (6) - FBC Karlskrona B (4)

Kommentar: I slutet av november tog man en skrällseger mot Karlskrona, som då var ett topplag. Inför detta möte skiljer det två placeringar och sju poäng. En Mörby-seger är nu inte lika "skrällig" alltså. Mörby vann komfortabelt i söndags. Karlskrona kommer till mötet med två raka förluster i ryggen. Att det är säsongens sista match hemma i Skansenhallen lär bli en motivator för tjejerna att bjuda publiken på en seger. Men Karlskrona vill bryta sin negativa trend också. Många viljor här. Säg 4-4.