Rutinerad duo glänste direkt för Mörby

Martin Nilsson och Jocke Almqvist släpptes lös i samma kedja vid 2–4 i sista perioden mot Ljungbyholm. Fyra minuter senare hade Mörby vänt till 6–4.
– Stark upphämtning, snöpligt att tappa till oavgjort, säger Daniel ”Spoppe” Nilsson.
Innebandy, div. 4 • Publicerad 19 november 2018
Joakim Almqvist gjorde hattrick.
Joakim Almqvist gjorde hattrick.

Mörbylånga lirade derby mot FBC ungdoms b-lag på måndagskvällen (efter denna tidnings tryck) och ”värmde upp” mot Ljungbyholm.

– Vi borde ha vunnit. Det är lite orutin som gör att vi inte lyckas knyta ihop säcken.

Matchen var jämn i dryga två perioder innan Ljungbyholm tog kommandot fram till 4–2.

– Då ändrar vi om i kedjorna och sedan har vi vänt till 6–4 på fem minuter, säger tränare ”Spoppe” Nilsson.

Ett schackdrag som gav fin utdelning var att låta rutinerade Martin Nilsson och Jocke Almqvist lira ihop, de gjorde tre mål tillsammans. För Almqvist släppte det målmässigt med ett hattrick.

– Det lossnar rejält för dem, Martin kämpar och springer kopiöst men har även bra teknik som passar bra med ”Jocke”. Kul att det släpper för ”Jocke” med målen. Nu får de fortsätta spela ihop!

Men matchen var inte avgjord. Ljungbyholm svarade med två snabba då fem minuter återstod och 6–6 blev slutresultat. Mörby därmed fyra i en jämn tabell med sju pinnar på fyra matcher.

– Stark upphämtning, snöpligt att tappa till oavgjort. Precis efteråt var det tungt men idag känns det lite mer som att vinna en poäng och oavgjort var ganska rättvist. Det var en halvknackig laginsats.

Magnus AnderbergSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.