Annons

Rosell har OS i kikaren: ”Man får se vilket det blir”

Tokyo-OS i sommar.
Då blickar Louise Rosell framåt.
– Något OS ska jag försöka ta mig till, säger Algutsrumskytten.
Skytte • Publicerad 7 februari 2020
Louise Rosell, Algutsrums SKF, tog dubbla SM-medaljer på seniorsidan.
Louise Rosell, Algutsrums SKF, tog dubbla SM-medaljer på seniorsidan.Foto: Gustav Schön

Det är OS i Tokyo i sommar. En av de femton skyttegrenarna som är med på det olympiska programmet är en av Louise Rosells favoritgrenar, ställning 50 meter gevär (även kallat ”3*40”). Men på Asaka shooting range i Tokyo kommer vi troligtvis inte få se någon Louise Rosell.

– I år har jag ingen chans tror jag. Landslaget fokuserar på elitgruppen när det är OS-år. Att skicka i väg dem på så många världscups-tävlingar som möjligt. Slutar man topp tre på de tävlingarna eller några av dem större internationella tävlingarna kan man ta sig in till OS, säger Louise Rosell.

Annons

Så du satsar mot nästa OS i Paris 2024?

– Nja. I år är det läge att höja kontinuiteten och skjuta jämnare. Sedan får man satsa mot OS och landslaget. Något OS ska jag försöka ta mig till. Man får se vilket det blir.

2019 var hennes första år som senior. På skjutvallen i Stockkumla tog Louise dubbla SM-medaljer. Först sköt hon hem ett brons i skjutgrenen liggandes och sedan chockade hon sig själv med ett SM-silver i OS-grenen ställning. Dessutom gjorde Algutsrumskytten även blågul landslagsdebut på seniornivå.

– Jag är precis utanför landslagets elitgrupp. Landslaget har en del uttagningstävlingar innan sommaren. Så jag ska försöka göra så bra ifrån mig som möjligt på de tävlingarna och ta en mer fast plats i landslaget. Det stora målet är att ta en fast plats i landslaget.

Under vintern har hon ställt upp i en del luftgevärstävlingar inomhus. En gång i veckan har hon också åkt till Påryd för att skaffa sig träningstimmar på 50 metersbana. Just kontinuiteten i träningen var ett problem under förra säsongen.

– Jag får inte jobba för mycket för då hinner man inte. Förra sommaren jobbade jag för mycket. Jag har ju förhoppningar att kunna träna mer den här sommaren.

Förutom uttagningstävlingar med landslaget så väntar en stor internationell tävling i Hamburg i maj.

– Att komma så högt upp som möjligt i Tyskland är ett av årets mål. Sen att ta SM-medalj är alltid ett mål också, avslutar Louise Rosell.

Gustav SchönSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons