Annons

RM vann PAIF-cupen 2019: ”Blivit ett spöke”

Glömminge/Algutsrum i final igen. Sudden precis som ifjol. Och vinst med 2–1 igen.
RM försvarade sin titel i PAIF-cupen. Oscar Dahlström blev den stora hjälten med båda målen i finalen.
– Det är underbart, för jäkla gutt. Jag gillar PAIF-cupen, haha.
Futsal, PAIF-cupen • Publicerad 6 januari 2019 • Uppdaterad 7 januari 2019
Oskar Dahlström flög högst – avgjorde sudden-finalen.
Oskar Dahlström flög högst – avgjorde sudden-finalen.

Något otippade finalen RM mot Glömminge/Algutsrum B som först vunnit kvalturneringen i torsdags.

– Klart att vi trodde på andralaget men de är väl ändå den stora överraskningen, att de inte kroknar utan ligger rätt hela tiden. Klart RM är storfavorit i finalen, men vi får dem lite dit vi vill. Vi backar hem och låter dem föra spelet och då är de inte riktigt lika bra, säger Tobias Bengtsson.

Annons

Det var RM som tog ledningen i första halvlek genom Oskar Dahlström. Ett resultat som såg ut att stå sig, men med fyra minuter kvar kvitterade GAIF.

– Det kändes bra men när de gör mål börjar det skaka lite, vi blir lite ängsliga. Då har de några farliga byten där Kalle (Karlsson) räddar oss och i sudden kan det gå hur som helst. Det är framför allt försvarsspelet som är bra, vi släpper inte till mycket, säger William Alvarmo.

– Helvete, det blev riktigt nervöst. Va fasen, leder man med 1–0 i halvlek så smyger det väl in sig lite nervositet. Skönt att vi ändå får möjligheten att avgöra i sudden. Jag vet inte vem i Glömminge det var som jublade mot bänken vid 1–1, men det blev ännu skönare att vinna efter det, säger Daniel Andersson.

För precis som ifjol skulle finalen gå till sudden efter 1-1 under ordinarie tid. Och nere på två spelare plus målvakt fick David Jansson i GAIF läget att avgöra.

– Vi såg från den andra sudden-matchen att det blev så passivt i två mot två-spelet så målvakten måste gå med. Visst, lite mer tålamod så hade vi kanske kunnat spela oss till ännu öppnare läge men jag är fri mitt framifrån så det är bara att skjuta. Sedan kanske det märks att det är en målvakt som skjuter, haha.

Skottet blev till en gyllene kontring där Oskar Dahlström bara hade att springa in med bollen i öppet mål.

– Man hinner tänka många tankar där men det var lugnt, jag fick in den, säger matchhjälten, Bergas mittbacksklippa med futsallicens för RM.

– Det är underbart, för jäkla gutt. Jag gillar PAIF-cupen, haha. Vi började turneringen lite halvknackigt, sedan får vi igång spelet bättre och bättre. Vi har ett jävlar anamma i laget, är hungrigast här idag.

RM lyckades alltså med konststycket att försvara PAIF-cuptiteln. Detta efter GAIF:s herravälde med fyra raka segrar.

– Grabbarna har gjort det fantastiskt idag – igen. Historien upprepar sig. Vi knackar oss vidare från gruppen och när vi väl får hjälp att börja dansa så höjer vi oss. Riktigt jäkla härligt, säger RM:s tränare Daniel Andersson.

Annons

– Vi hade våra chanser att avgöra finalen. Men de gör det jäkligt bra, Dahlström, ”JG” (John Gustavsson), Wille, de är starka man-man, vinner sina närkamper och släpper inte en meter, säger Tobias Bengtsson.

Har RM gått och blivit ett spöke för er nu?

– Ja, det får man väl säga. I och med att de vunnit mot oss två år i rad och i år slår de ut båda våra lag. Absolut är de ett spöke. De vet hur de ska spela, de backar hem och tightar till det och sedan väntar de till våra misstag och går på omställningar.

Daniel Andersson:

– Tydligen har vi blivit det, haha. Det jag var lite orolig för var att vi skulle vara lite nöjda efter semifinalen. Samtidigt vet vi att Glömminges andralag inte är dåligt.

Det gick ju bra ifjol efter att ni vann PAIF-cupen (serieseger).

– Ja just det, haha. En sak i taget.

John Gustavsson utsågs till PAIF-cupens bästa spelare och David Jansson till bästa målvakt.

– Lite bitter precis efteråt men det går inte att vara besviken, vi har slitit på bra. Många matcher, det känns i kroppen nu. Vi bjöd upp och jag tycker vi är minst lika bra som RM:s förstalag, konstaterar Jansson.

Magnus AnderbergSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons