Annons

RM-förlust mot Rödsle: ”Är inte riktigt där”

RM har varit ojämna de senaste matcherna och blandat fina insatser med rena bottennapp. Mot Rödsle gjorde man ingen av säsongens bättre matcher och en 1–2-förlust inkasserades.
– Jag vet inte riktigt vad det var, men vi gör ingen bra match och vi är inte riktigt där, säger RM-tränaren Henrik Slunge.
FOTBOLL, DIV. 2 DAM • Publicerad 18 juni 2018
Andrea ”Pea” Karlsson var bra trots förlust mot Rödsle.
Andrea ”Pea” Karlsson var bra trots förlust mot Rödsle.

Gästande RM gjorde startade matchen svagt och redan efter fem minuter gjorde Rödsle 1–0.

– Vi startar dåligt och är inte riktigt där och de gör ett tidigt mål. Sedan höjer vi oss lite och har en bra period på en kvart ungefär där vi lyckas göra 1–1, samtidigt som vi har ett ribbskott också, säger Henrik Slunge.

Annons

Kvitteringsmålet gjordes av Wilma Abramsson efter tretton minuters spel och i det läget såg det ganska bra ut för gästerna. Men förbättringen var bara temporär. Hemmalaget tog åter tag i taktpinnen under andra halvan av första halvlek. Framför allt vann man de flesta andrabollarna, vilket gjorde att RM fick jaga mycket boll.

– Just andrabollarna är den stora pucken i den här matchen. Vi får inte tag på bollen. Det är 50–50-dueller och bollen går i princip alltid till motståndarna, säger Slunge.

I den andra halvleken ser det i stort sett likadant ut som i den första halvleken. Rödsle fortsätter ha mer boll och spelar mycket på djupet, medan RM söker kanterna. Hemmalaget har mer av både spel och chanser, men RM lyckas freda sitt mål och hoppet om en poäng i matchen växer på tränarbänken.

– När det är en kvart kvar så börjar man tänka att ”vi kanske kan gneta till oss en poäng ändå”. Men då får de in ett slumpmål från kanten som egentligen är ämnat som inlägg och det blev det 2–1. Det var surt!

Det målet blev också slutresultatet.

– Vi gör väl inte en av våra bättre matcher. Vi kommer inte upp i nivå, säger RM-tränaren.

– Men det man tar med sig är väl att vi gör en förhållandevis dålig match, men ändå är nära att ta en poäng. Det får man väl se som positivt.

Nästa match för RM är hemma mot IFK Karlshamn den 1 juli, sedan väntar sommaruppehåll.

Johan BjörlingSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons