Annons

Revanschkänslor i årets första derby

De har inte mötts i seriespel sedan 2011. Ändå kliver RM in med revansch att utkräva mot IFK Borgholm efter en förarglig torsk i förra årets ÖM–kvartsfinal.
– Två lag som vill spela fotboll. Men det blir oftast hårda tag och ”förstörar–fotboll” och mindre finlir i derbyn, säger John ”JG” Gustavsson.
Fotboll, div. 5 • Publicerad 20 april 2018
Mittbacksklippan John Gustavsson får tampas mot ett Borgholm som gjorde fem mål i premiären.
Mittbacksklippan John Gustavsson får tampas mot ett Borgholm som gjorde fem mål i premiären.

Första Ölandsderbyt i år av 28 stycken totalt i lokalfotbollen. På fredagskvällen brakar RM och Borgholm ihop på San siro.

– Klart det hade varit helt fantastiskt med ett första derby på Runvallen men det ska bli riktigt kul i vilket fall, hoppas att det inte blåser för mycket. Då kan det nog bli omkring 300 personer i publiken, säger mittbacksklippan John Gustavsson.

Annons

Han har aldrig mött Borgholm i ett seriederby och det är han inte ensam om på plan. Senaste gången lagen möttes var nämligen i division 4 2011. Hur det gick då? 2–2 på Borgholms IP och 2–0 på Runvallen. En viss William Alvarmo gjorde tre av fyra RM–mål. Och sedan dess har RM varit högre upp i seriesystemet.

– Vi ska se till att fortsätta vara storebror, haha. Jag tror att det var värre rivalitet förr mellan klubbarna, det är ju inte som att möta SSG. Men det är ändå ett Ölandsderby och extra taggning, absolut.

Förra året vann IFK lite otippat mot RM med 3–1 i ÖM–kvartsfinalen.

– Klart det är lite revanschkänslor, vi har den matchen i bakhuvudet. Jag tror det var lite underskattning, vi blev tagna på sängen. Det ska inte upprepas, säger ”JG”.

– Vi har mer rutin. De är unga och hungriga och springer som fan, förstår inte bättre, haha. Det finns förutsättningar för en bra match med två spelande lag. Men det blir oftast hårda tag och ”förstörar–fotboll” och mindre finlir i derbyn.

Magnus AnderbergSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons