Annons

Positivt skadebesked för Bäckstedt: ”Skönt”

Ett uttänjt bakre korsband blev domen.
Alma Bäckstedt är nöjd med det beskedet.
– Det är väl tre-fyra månader med rehab nu innan jag får börja springa ordentligt, säger FBC-forwarden.
Innebandy, allsvenskan dam • Publicerad 18 april 2019
Alma Bäckstedt kan kanske vara redo inför den allsvenska premiären i höst. Först väntar ett par månaders rehab för FBC-forwarden.
Alma Bäckstedt kan kanske vara redo inför den allsvenska premiären i höst. Först väntar ett par månaders rehab för FBC-forwarden.Foto: Magnus Anderberg

Alma Bäckstedt missade SSL-kvalet med sitt Kalmarsund på grund av en knäskada som hon ådrog sig i en JAS-match i mitten av mars. Nu har FBC-forwarden fått svar på magnetröntgen.

Ett uttänjt bakre korsband, löd domen. Med tanke på farhågorna så kan det beskedet beskrivas som positivt.

Annons

– Det är väl tre-fyra månader med rehab nu innan jag får börja springa ordentligt. Det var väldigt bra att det inte var det främre korsbandet. Nu säger de att man kan komma tillbaka hundra procent frisk, så det är ju skönt, säger 17-åringen.

Om allt går som det ska så är det alltså inte en omöjlighet att Bäckstedt är fullt redo inför den allsvenska premiären i höst.

– Nu gäller det bara att stärka musklerna runt om i knät, som jag tappat.

Alma Bäckstedt svarade för åtta poäng på 19 allsvenska matcher den här säsongen.

Magnus JanssonSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons