Playmaker och ettrig ytterback till SSG

Nye SSG–tränaren John Petersson signerar sitt tredje och fjärde nyförvärv. Axel Ljungar och Emil Göransson kommer båda från Kåremo med flera år i Elitfyran med Ängö bakom sig.
– Han är en spelartyp som saknats i SSG och kan bli jäkligt nyttig.
Fotboll, div. 5 • Publicerad 16 november 2018
William Alvarmos SSG förstärker ytterligare.
William Alvarmos SSG förstärker ytterligare.

Det är ytterligare två spelare som Petersson tränat i Kåremo och Ängö som nu ansluter till SSG.

– Han är den gamla skolans playmaker kan man säga, med hotande passningar framåt och duktig på fasta situationer. Gör mycket poäng, berättar John om Axel Ljungar, 29 år, som gjorde fem mål under årets säsong.

– Det finns mycket fysik på innermittfältet men som jag har förstått det är Axel en spelartyp som saknats i SSG och kan bli jäkligt nyttig.

Axel har spelat flera år i elitfyran, ihop med Emil Göransson, 27 är.

– Han är en modern ytterback, duktig på att hänga med längs kanten offensivt. Han är ettrig och jobbar stenhårt, en laglojal spelare som lär passa bra här.

– Snacket när jag kom hit var att få hit sex–sju spelare för att bredda truppen omgående och vi har två–tre stycken till på ingång. Det är en bra mix nu talanger som kommer underifrån också.

Magnus AnderbergSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.