Annons

Böda/Högby skaffade sig guldläge i kvalet

– Jag tror att seger mot Ingelstad räcker för att ta klivet upp i fyran, säger Marcus Stark.
Böda/Högby vann måstematchen mot Stjärnan med 2–0.
– Det är inte för inte att Robin Petersson kallas Pansar. Han spelade trots att korsbandet är av och satte en straff rätt upp vänster kryss.
Fotboll, kval mot div. 4 • Publicerad 22 oktober 2018
Robin Petersson gjorde sin första match sedan korsbandsskadan och satte en straff.
Robin Petersson gjorde sin första match sedan korsbandsskadan och satte en straff.

Stjärnan kom med en ruggig svit bakom sig i serien till Löttorp – 13 raka utan förlust.

– Helt ärligt, att det här laget gått utan förlust så länge är rätt otroligt. Det är ett riktigt brunkargäng med tuffa och hårda spelare…

Annons

– Men med Victor Byström förlorar vi inte det slaget. Han är överallt som en jordfräs. Totalt orädd och pushar de andra.

Det var Byström som spräckte nollan efter dryga kvarten och sedan klev en annan hjälte i och gjorde 2–0 på straff.

– Det är inte för inte att Robin Petersson kallas Pansar. Han spelade trots att korsbandet är av och satte straffen rätt upp vänster kryss, säger tränare Marcus Stark.

– Han är en maskin, det är helt sjukt. Han väntar på operation men har tränat på med skydd hela säsongen. Viker benet åt fel håll kan det gå helt åt pipsvängen men han gör det jäkligt bra den timme han spelar.

2–0 blev slutresultatet.

– En övertygande seger, vi kunde vunnit med 5–0.

Den andra matchen i gruppen vann Ingelstad mot Kalmar Södra med 1–0 och leder därmed gruppen inför sista matchen då laget ska upp till Löttorp.

Sett till målskillnaden räcker det med 1–0 för Böda/Högby att kliva förbi Ingelstad. Om Södra samtidigt vinner mot Stjärnan slutar tre lag på sex poäng. Kvalgrupperna avgörs efter ordningen poäng, målskillnad och gjorda mål Är det fortfarande lika där så är det inbördes möte mellan lag som är lika.

– Nu har vi gett oss själv goda chanser. Vinner vi så skulle jag säga att det är 75 procents chans att vi går upp. Jag tror att seger mot Ingelstad räcker för att ta klivet upp i fyran.

Till sista matchen är urkraften Jonas Nilsson bortrest.

Annons

– Klart det är ett avbräck. Men kanske är Oskar Karlsson, Johan Hammarsten och John Arnesson tillbaka.

Magnus AnderbergSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons