Annons

"Omöjligt att stanna i division 1 med lika tunn trupp”

Biljetten till division 1 är klar. Men kommer Mörbylånga behålla den efter den tuffa säsongen med få spelare och många tunga förluster?
– Hoppas vi kan ha någon sorts samarbete med Kalmarsund, säger Victor Sheffield.
Innebandy, div. 1 • Publicerad 24 april 2018
Victor Sheffield: ”Om det sedan blir något formellt eller informellt samarbete får vi se men det skulle vara en win–win-situation för båda klubbarna.”
Victor Sheffield: ”Om det sedan blir något formellt eller informellt samarbete får vi se men det skulle vara en win–win-situation för båda klubbarna.”

Mörbylånga GoIF blev jumbo i serien men räddades kvar i division 1 när Hovslätt fixade kvalet upp mot Allsvenskan, efter dramatiskt kval mot Partille.

– Vårt mål var att hålla oss kvar och det gjorde vi. Det känns lite som med Tyskland i fotboll – det får se hur jäkligt ut som helst i 90 minuter, bara man vinner till slut, skrattar Victor Sheffield.

Annons

– Hovslätt var vårt hopp. Jag följde matcherna min för minut.

Ett hinder i vägen för division 1–spel nästa säsong. Men ett finns kvar.

– Lag ska vi ha nästa säsong men det är omöjligt att stanna i division 1 med lika tunn trupp. Det går inte att driva det med 12 spelare, jag led mycket med tjejerna under säsongen när det inte gick att ha en vettig träning. Så var det många veckor, säger Sheffield.

–Vi måste jobba på att få in spelare nu men ingenting är klart och vi är medvetna om vår plats i näringskedjan.

Han berättar att ett samarbete kan vara på gång.

– Det har tagits vissa lösa kontakter med Kalmarsund, det är där ungdomarna finns. Om det sedan blir något formellt eller informellt samarbete får vi se men det skulle vara en win–win-situation för båda klubbarna.

Kommer du fortsätta?

– Som det ser ut nu har jag inga andra planer, sedan beror det förstås på om det finns tillräckligt med spelare som har vilja och ambition,

Magnus AnderbergSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons