1. Avdelningararrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Öländska klubben siktar på comeback: ”16 spelare på träning”

Senaste två säsongerna har Skansenhallen varit utan representationslag i innebandy på herrsidan. Nu är klubben åter i hallen för en möjlig comeback nästa säsong.
– Känns som det finns ett väldigt stort intresse. Jag är försiktigt positiv, säger Simon Andersson, Mörbylånga GoIF.
Innebandy, div. 4
Simon Andersson.

På träningarna som varit senaste två veckorna var det först tio och sedan 16 spelare.

– Då var det ändå ganska många återbud, så visst finns det spelare här, säger Simon Andersson som både spelat i laget tidigare och varit tränare för damlaget.

– Det har snackats mycket, vi ville kolla upp så det inte bara är snack utan att folk dyker upp på träning också. Och det känns som det finns ett väldigt stort intresse efter de här träningarna.

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på olandsbladet.se, appen MinÖlandsbladet och e-tidning tis, tors, lör. Endast 1 krona första månaden! (ord pris 99 kr)

Mörbylånga GoIF hade lag fram till och med säsongen 2015/16, i division 4, då blev det en åttondeplats efter 13 pinnar på 18 matcher.

– Först och främst är det spelare som varit igång i laget tidigare och bekanta till dem. Sedan är det en del som bara spelat i pojklag tidigare.

Siktar du själv på att vara tränare eller spelare?

– Jag vill helst spela. Men i värsta fall kanske vi får ha en tränarlösning där några spelare tar ansvar, just nu har vi ingen tränare på gång.

Nästa vecka ska styrelsen bestämma ifall det är aktuellt att sikta på comeback.

– Det har ju varit lite körigt med herrlaget innan, att få ihop det med få spelare. Så vi får se vad styrelsen tycker nu.

Han spelade själv med SSG fram till årsskiftet.

– Jag har ju saknat att spela i Skansen senaste åren, hoppas vi får till det igen. Jag är försiktigt positiv men vill inte säga för mycket förrän det är helt klart.

Läs mer

Sport

Sheffield söker efter nya samarbetsklubbar

”Får tänka lite nytt i år”

Öland

Borgholm: En lekplats med något för alla

Efter tre-fyra månaders arbete står nu den nya lekplatsen i Södra parken klar. ”Äntligen!”, sa parkingenjör Stefan Andersson Junkka i sitt invigningstal.

Sport

Lindqvist utbytt innan OAIK rasade samman

Släppte in fem mål 20 minuter

Öland

Önskemål: ”Klipp inte vägrenar under sommaren”

Låt bli att klippa vägrenar under maj, juni och juli. Det är ett önskemål från fyra privatpersoner i en skrivelse till Borgholms kommun.

Öland

Bar satte stopp för bad

Stopp för badare längst ut på Sinus-bryggan, då agerar kommunen.

Öland

Bonde-Simon har hittat sin fru

Simon Ohlsson hittade ingen fru när han sökte i tv-programmet ”Bonde söker fru”. Men nu är lyckan fullständig tillsammans med Amanda Håkansson.