Annons

Nytt projekt med Kay Wiestål ska aktivera barn

För att få barn och ungdomar att röra på sig mer anordnas en heldag där deltagarna får prova på en rad olika sportevenemang på Ekerum Resort den 13 juli. Projektet heter Move For Fun och initiativtagare är Victoriadagens starke man Kay Wiestål.
– Det här är en stor grej.
EKERUM • Publicerad 28 juni 2018
Kay Wiestål är initiativtagare till Move For Fun.
Kay Wiestål är initiativtagare till Move For Fun.

Det är Riksidrottsförbundet, Smålandsidrotten, Ekerum Resort och Generation PEP, som står bakom projektet som har rörelseglädje som tema.

– Generation PEP startades av Prins Daniel i Hagaparken och går ut på att barn ska röra på sig. Nu har vi gjort Move For Fun med tio olika sportevenemang för barn, säger Kay Wiestål som själv kom på idén.

Annons

– Syftet är att göra så att barn får prova på olika idrotter. Det är grundtanken.

I samarbete med flera öländska idrottsföreningar ska Move For Fun ge barn och ungdomar chansen att prova på dans, hinderbana, innebandy, boule, golf, padel, ridning och kampsport.

Även löplopp, cykling och en fotbollsturnering kommer att anordnas under dagen. Samtliga aktiviteter kommer vara kostnadsfria.

Wiestål berättar att Ekerum kommer få finbesök under dagen.

– Riksidrottsförbundets ordförande Björn Eriksson tyckte att det här låter så spännande så han kommer och det gör även generalsekreteraren.

Är tanken att det här ska bli något återkommande?

– Nu utvärderar vi det här, men jag tror att det kommer slå bra ut. Det är meningen att det ska fortsätta. Och det här ligger i linje med Ekerums strategi också, nu när de börjat med fotboll, padel, tennis och mountainbike.

Johan BjörlingSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons