Annons

Nye MGoIF–ordföranden: ”Vi ska vara positiv motvikt”

Katarina Westerlund ersätter nu Jerker Nilsson som ordförande i Mörbylånga GoIF. En förening som har ett ökat antal ungdomar och motionärer igång i fler sektioner.
– Men nu siktar vi på att bli ännu fler. Det känns som att vi måste se till att det händer något i Mörbylånga.
Idrott • Publicerad 8 mars 2018
Katarina Westerlund var drivande med nya spinningsektionen i Mörbylånga GoIF, nu kliver hon in som nygammal ordförande.
Katarina Westerlund var drivande med nya spinningsektionen i Mörbylånga GoIF, nu kliver hon in som nygammal ordförande.

Redan innan hon tillträdde som ordförande var hon med och genomförde projektet med spinning i ”TV–Lasses” gamla lokaler på Köpmangatan för knappt en månad sedan.

– Det har varit ett brinnande intresse första veckorna med fulla pass, folk är väldigt aktiva, konstaterar Katarina Westerlund.

Annons

– Det kändes som att vi måste se till att det händer något i Mörbylånga, vi kan inte ha fler tomma lokaler och det känns bra att vi kan vara drivande i att fylla en av dem som står tomma.

Situationen i Mörbylånga har varit ett hett samtalsämne sedan både Coop och Ölands bank bestämt sig för att lägga ner. Men Mörbylånga GoIF:s utveckling ser tvärtom ljus ut.

– Vi har lyckats bygga upp ett bra rykte. Vi är allt fler ungdomar inom fotbollen och motionssektionen går som tåget med i snitt 40 personer på plats varje pass. Det kan sedan smitta av sig på andra sektioner.

Föreningen har senaste åren fått in badminton, bordtennis, löpning, Ironman-träning, löpning och cykling på schemat. Ambitionen är inte att bredda ännu mer.

– Men nu siktar vi på att bli ännu fler. Därför kommer vi nu att skicka ut information om det som händer hos oss framöver så att alla folk som flyttar hit har koll, säger Katarina.

– Vi ska vara en positiv motvikt i samhället och är en viktig del i att folk trivs här.

Hon har varit aktiv i MGoIF länge och tillträder som nygammal ordförande, gör ”comeback” efter några år med Jerker Nilsson.

– Han har varit väldigt drivande. Nu kommer vi dela upp arbetet mer.

I den nya styrelsen finns Anders Larsson, Fredrik Larsson, Johan Widell, Linnea Olsson Lena Olsson, Lena Petersén, Mattias Pettersson och Antina Schröder.

– Jag velade lite kring att ta över eftersom är jag gör något så gör jag det till 100 procent. Men när vi nu fått ihop så många drivande, idérika krafter så känns det riktigt bra.

Annons

Magnus AnderbergSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons