Annons

Nilsson skriver långtidskontrakt: ”Skönt att ha det klart”

William Larsson har skrivit ett nytt tvåårskontrakt.
Anton Nilssons nya avtal är dubbelt så långt.
– Det är inte jättevanligt med så långa kontrakt, säger klubbchefen Per Viberg.
Innebandy, SSL herr • Publicerad 17 maj 2019
Anton Nilsson har skrivit ett nytt fyraårskontrakt med FBC Kalmarsund.
Anton Nilsson har skrivit ett nytt fyraårskontrakt med FBC Kalmarsund.Foto: Magnus Jansson

De första samtalen med Anton Nilsson och William Larsson inleddes för ett par veckor sedan. Nu har båda skrivit på varsitt nytt kontrakt med FBC Kalmarsund, vilket Barometern var först med att rapportera om.

Forwarden William Larssons avtal sträcker sig över de två kommande säsongerna. För trotjänaren Anton Nilssons del är det den dubbla tidsperioden som gäller. FBC har säkrat upp 24-åringen under de fyra kommande åren.

Annons

– Det känns naturligtvis bra för vår del. Det är inte jättevanligt med så långa kontrakt, men det handlar om att Anton är i den åldern som gör att han kommer vara en ryggrad i laget väldigt länge. Vi kommer att gå igenom en generationsväxling de kommande åren, säger klubbchefen Per Viberg till ÖB-sporten.

Målsättningen var att truppen skulle vara spikad i mitten av maj och FBC är i princip i hamn där. Tim Nyander har ett år kvar på kontraktet och Kalmarsund vill förlänga nyckelspelarens avtal. Barometern avslöjade också att unga AIK-forwarden William Almlöf, som sitter på utgående kontrakt med 08-laget, är aktuell för FBC.

– Vi förhandlar med Tim om en förlängning. När det gäller William så är vi så klart intresserade. Det skulle i så fall bli sista pusselbiten in.

Anton Nilsson har spelat för FBC sedan klubben bildades 2011. Nu bygger han dessutom hus i Färjestaden. Oddsen på att han skulle röra på sig var skyhöga och nu har han alltså bestämt sig för att fortsätta vara med på Kalmarsunds resa.

– Det är skönt att ha det klart. Man är väl aldrig riktigt nöjd, men nu när det handlade om ett fyraårskontrakt så kändes det kanske viktigare att få vissa saker på plats, säger FBC-backen.

Storebror Simon Nilsson förhandlade med FBC för ett år sedan och parterna kom till slut överens om ett tvåårsavtal. I samband med så kunde 30-åringen gå ner i arbetstid för att få ihop vardagslivet med en fortsatt elitsatsning.

Någon sådan förmån har inte lillebror Anton i sitt nya avtal.

– Nä, inget sådant. Det faller ju alltid bort matchdagar och sådär, men i stort sett så kommer jag jobba 100 procent.

Magnus JanssonSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons