Annons

Tvåmålsskytt när Sverige föll i EFT-finalen

Kim Nilssons mål såg ut att ta EFT-finalen till förlängning. Men finnarnas sena mål avgjorde. Sverige blev därmed tvåa i EFT-turneringen.
Innebandy • Publicerad 11 november 2019
FBC-spelaren Kim Nilssons andra mål innebar 5-5.
FBC-spelaren Kim Nilssons andra mål innebar 5-5.Foto: Anssi Koskinen

Sveriges herrlandslag spelade i helgen fyrnationsturneringen Euro Floorball Tour. Som ÖB-sporten skrev om i förra veckan så målade båda FBC-spelarna, Kim Nilsson och Tobias Lindström, under fredagen. Det var också Tobias Lindström a-lagsdebut.

Under lördagen vann Sverige med 6-1 mot Tjeckien. Efter en mållös andra period lade Sverige grunden till segern i den sista perioden, som man vann med 4-0. Tobias Lindström spelade i tredjefemman men noterades inte för några poäng. Kim Nilsson såg matchen från läktaren.

Annons

EFT-finalen mot Finland spelades under söndagen. Då var Kim Nilsson tillbaka och blev tvåmålsskytt. Men det hjälpte inte. Finnarna tog en 2-0-ledning i den första akten. Men Kim Nilssons första mål i matchen kom i den andra perioden och innebar att Sverige hade vänt på steken, 2-4.

De drygt 2000 i publiken, däribland Tobias Lindström, fick se finnarna återta ledningen innan samme Nilsson skulle dra in 5-5 via en straff. Målet såg ut att ta EFT-finalen till förlängning. Men när matchklockan stod på 17:35 kunde finnarna säkra segern genom att ta ledningen för tredje gången i matchen.

– Det är så klart alltid tråkigt att förlora, men vi testar nya grejer. Det är drygt ett år till VM, vi har gott om tid att fila på de saker vi behöver, säger Kim Nilsson till innebandy.se.

Nästa samling för landslaget är den 30 januari - 2 februari. Då är det VM-kval i Danmark.

På lördag är SSL tillbaka. Då gästar FBC Kalmarsund serietvåan Storvreta.

Gustav SchönSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.