Varierande resultat för Nilsson hittills i EM

Det var blandade resultat som präglade Marcus Nilssons insats under förmiddagens tävlingspass i EM. Höjdpunkten var längdtävlingen där Högby-stjärnan noterade ett personligt rekord på 7,13. Sämre gick det i kultävlingen där den längsta stöten mätte 13,90.
FRIIDROTT • Publicerad 7 augusti 2018
Marcus Nilsson slog personligt rekord i längdhoppet vid tiokampen i EM.
Marcus Nilsson slog personligt rekord i längdhoppet vid tiokampen i EM.Foto: Thomas Windestam DECA Text&Bild

På tisdagsförmiddagen gick Högby IF:s Marcus Nilsson in i EM-tävlingarna i Berlin då tiokampen drog igång.

Tiokampen inleddes med 100 meter och Marcus kom på en femte plats i sitt heat på tiden 11.37, vilket var tolv hundradelar över det personliga rekordet. En helt okej start på tävlingen.

Därefter var det dags för tiokampens längdtävling där Nilsson inledde med ett bra förstahopp på 6,83.

I det andra hoppet gjorde han övertramp och fick rött flagg.

Men i det sista längdhoppet slog Högby-stjärnan till med ett nytt personligt rekord på 7,13.

I kultävlingen gick det sedan lite tyngre och Marcus stötte beskedliga 13,79 i den första omgången. I den andra stöten fick han iväg kulan till 13.90 – inte heller det någon fullträff för Högby-stjärnan. I den sista stöten gjorde Nilsson övertramp.

Under tisdagskvällen väntar höjdhopp och 400 meter för tiokamparna, innan tävlingens återstående grenar avgörs på onsdagen.

Johan BjörlingSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.