Annons

Kim: "Mycket snack om mig, vi gjorde det här tillsammans"

Han har kallats "frälsaren" och det har målats upp som hans uppdrag att föra Kalmarsund till SSL.
Kim Nilsson vill lyfta fokus från sig själv till kollektivet.
– Vi gjorde detta tillsammans. Jag är så jäkla glad att så många kliver fram.
Innebandy, kval till SSL • Publicerad 9 april 2018
Kim Nilsson.
Kim Nilsson.

Kim Nilsson vann VM-guld 2014 och 2016, och utsågs båda gångerna till turneringens bäste spelare. Han har vunnit SM-guld med AIK, blivit schweizisk mästare och fört Färjestadens IBK till SSL. Nu kan han lägga ett andra SSL-avancemang till meritlistan.

– Det här smäller nog fan nästan lika högt alltså. Jag menar det är så jämna matcher nu, även om du spelar i allsvenskan eller SSL. Det är så jäkla mycket krig och slit man måste ta. Kolla Warberg och Karlstad, de åkte ur men lyckas inte ta sig upp. Så jag tror inte man förstår hur jäkla svårt det är att ta det här klivet.

Annons

När Kim kom hem lyftes förväntningarna direkt. Supportrar och media började prata SSL och Kim var den som skulle se till att det hände. Så sent som förra veckan kallade Aftonbladet 30-åringen för "frälsaren", i en artikel inför avgörandet.

Skönt att äntligen slippa bära det här på axlarna?

– Det har varit mycket snack om mig, men vi gjorde det här tillsammans och det är man så jäkla glad för. Som sagt, det är riktigt svårt att göra det här. Därför är jag så jäkla glad att det är så många som kliver fram. Det är helt underbart.

Mikael AlmasiSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons