Annons

Mörbyrevanschen: ”Nästan perfekt halvlek”

Förlusten med 1–0 i våras mot Hulterstad sved ordentligt för Mörbylånga. På fredagskvällen tog Mörbylånga definitivt över som herrar på täppan igen i rivalderbyt efter 3–0 på Skansen.
Fotboll, div. 6 • Publicerad 24 augusti 2018
Armin Husenovic satte två riktigt snygga mål.
Armin Husenovic satte två riktigt snygga mål.

Revanschkänslor. Det var ordet som kändes närmst till hands inför mötet mellan Mörby och HAIK. Detta sedan Hulterstad slagit ”storebror” Mörbylånga med 1–0 i första mötet hemma på Kvarnvallen med 1–0.

– Vi visste vad vi skulle ta för lärdom. Det är lite speciell match men vi måste fokusera på vad vi ska gör på plan istället för att tänka på att det är derby. Sedan vet vi att de springer tills de stupar.

Annons

Och det kändes som att ordet revansch präglade lagens inställning direkt från start. Mörbylånga klev in mer resolut, vann närkamperna och var kreativa framåt. Redan efter ett par minuter fick Jonny Näslund sträcka ut ordentligt för att freda HAIK–målet.

– Vår start första halvtimme är nästan perfekt, det är en helt annan anspänningsnivå än senast. Det var kanske till viss del underskattning då, säger Emil Halldin.

– Första halvlek vår bästa i år. Vi spelar med mod och spelar på marken och i fart. Vi pressar när de har bollen. Vi gjorde precis som vi ville och gjorde det riktigt bra.

Efter 20 minuter spräckte skyttekung Armin Huseinovic nollan genom att vända på femöring och avlossa kanonen snabbt som ett pistolskott i burgaveln.

– En fantastisk individuell prestation.

Det skulle komma mer grannlåt av Armin. 35 minuter spelade klev han genom i stort hela Hulterstadsgänget och la in bollen kallt i mål.

– Han dribblar från mittlinjen, riktigt bra, men vi ska även se alla andra som löper och gör att han får de luckorna.

En tjusig insats som Anton Fredriksson följde upp med ett riktigt konstnummer, ett språngskott på volley i nät. 3–0 i halvtid alltså – rättvist sett till spelinnehav och chanser.

– Ett långt anfall från egen planhalva. Ett bevis på att spelet går i rätt riktning – med flera inblandade i anfall.

Andra halvlek betydligt mer händelsefattig, Mörby slog av på tempot och HAIK skapade några halvchanser. Mörby hade dock ännu bättre läge till 4–0. Öppet mål – även utan målvakt ivägen – men brände. Några fler mål blev det inte.

Annons

– Svårt hålla vårt tempo hela matchen och vi har motvinden, vi fortsätter skapa i andra och det är närmre ett mål till för oss.

Känslan att vinna med 3–0?

– Det var jäkligt skönt, en skön revansch och ännu skönare hur vi genomförde matchen, säger Emil.

– Simon "Zico" Larsson gör det fantastiskt på vänsterkanten idag. Armin är jättebra. Men alla ska ha beröm.

Magnus AnderbergSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons