Annons

Mörbylånga i två derbyn – så går det

Mörbys herrar mot SSG och Mörbys damer mot Glömminge–Algutsrum. Såhär tippar vi torsdagen och fredagens matcher.
Fotboll • Publicerad 13 juni 2019
Kommer David Elm att spela i derbyt för Mörby mot SSG på fredag? Knappast troligt.
Kommer David Elm att spela i derbyt för Mörby mot SSG på fredag? Knappast troligt.

Division 2, dam

Fredag: Glömminge-Algutsrums IF (3) - Mörbylånga GOIF (12)

Annons

Kommentar: Toppen mot botten i det här derbyt och visst är GAIF solklar favorit. Formkurvorna är helt olika. Mörby inga poäng än så länge och mållösa i fem matcher. GAIF har tre raka fem vinster senaste sex matcherna och öser in mål. Mörby-försvaret kommer kämpa oerhört tappert men det rinner iväg till 4–0 för Glömminge.

Division 4, herr

Fredag: Ängö BK (8) - Färjestadens GOIF (4)

Kommentar: Färjestaden förlorade i ÖM i måndags mot Böda/Högby men bortsett från den minan har laget gått starkt senaste tiden. Grejade en tre mot Ingelstad efter dramatik. Ängö ligger på nedre halvan efter en hel del uddamålsförluster, är absolut inte oävna. Krysset ligger närmst till hands, 1–1.

Division 5, herr

Fredag: IFK Borgholm (2) - Tvärskogs IF (10)

Kommentar: Borgholm nu uppe på nio matcher utan förlust. Den första ska knappast komma hemma mot bottengänget Tvärskog. Har 0–4 mot Böda/Högby och 0–6 mot SSG bakom sig. Om inte IFK underskattar motståndet för mycket blir det här seger med 3–1. Minst.

Böda/Högby (3) - IFK Påryd (1)

Kommentar: Toppstrid eller rentav seriefinal när vi sammanfattar den här serien? Påryd har varit helt överlägsna såhär långt. Nio raka vinster. Men. Har kvar att möta öländska topplagen innan serien vänder. Känns som bortalaget kommer vara rätt nöjda med ett kryss här. Kan B/H vinna mot Färjestaden kan de klå även Påryd men lutar mot 2–2.

Fredag: SSG IF (4) - Mörbylånga GoIF (5)

Annons

Kommentar: Toppmatch även det här. Formstarka lag där Mörby radat upp fina insatser – SSG har varit favorit i de här derbyna senaste åren men nu känns det mer ovisst. Kommer David Elm spela? Knappast troligt. Men Mörby har visat sig ha bra spets ändå. Vi tippar 4–2 till bortalaget här.

Division 6, herr

Torsdag: Kungshall IF (3) - Persnäs AIF (6)

Kommentar: Vi har förstått att Kungshall är några resor bättre än ifjol när de blev jumbo i sexan, nu är de ett av lagen som sprungit iväg lite i toppen på tabellen. Viktigt att knipa poäng för PAIF:en så att inte hoppet om kval uppåt dör innan hösten. självförtroende-boost efter 6–0 mot Gullabo? Vi tror Solvallens hjältar kan greja 2–2 här.

Magnus AnderbergSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons