Mörby-vinst efter stark andra halvlek

Efter en stark andra halvlek och tre raka mål av Armin Huseinovic kunde Mörbylånga vinna med 3–1 mot S:t Sigfrid på tisdagskvällen.
– Åter igen lyckades vi vända en match. Det är starkt, säger Mörby-tränaren Emil Halldin.
FOTBOLL, DIV. 6 • Publicerad 23 maj 2018
Armin Huseinovic gjorde alla tre Mörby-mål mot S:t Sigfrid.
Armin Huseinovic gjorde alla tre Mörby-mål mot S:t Sigfrid.

Mörbylånga förväntade sig en tuff drabbning på tisdagen när man gästade S:t Sigfrid i Nybro. Och tufft blev det. Speciellt i första halvlek då hemmalaget tog ledningen efter 24 minuter.

Men sex minuter senare kom repliken från Mörby när Armin Huseinovic kvitterade på straff.

– När vi mötte Hulterstad tidigare så sjönk vi ihop när de gjorde första målet, men nu höjde vi oss istället, säger Mörby-tränaren Emil Halldin.

1–1 höll sig fram till halvtid. I andra halvlek höjde sig Mörby-spelarna ytterligare och Armin Huseinovic kunde göra både 2–1 och 3–1 till gästerna.

Tränare Halldin är nöjd med insatsen, även om det fanns en del skönhetsfläckar.

– Det var en svår bortamatch. S:t Sigfrid är ett lag som har gått väldigt bra på slutet. Vi fick inte till försvarsspelet riktigt och spelet haltade lite. Vi skapade chanser även i första, men bjuder på mycket också. Det rättar vi till i andra.

Halldin är framför allt nöjd med hur laget reagerade efter att ha hamnat i underläge.

– Återigen lyckades vi vända en match. Det är starkt. När vi mötte Hulterstad sjönk vi när de gjorde ledningsmålet. Nu höjde vi oss i stället.

– Laginsatsen är bra. Vi kom tillbaka från underläge och sista 30 minuterna är vår starkaste period. Och det är oerhört viktigt att ha med sig.

Vill du lyfta någon spelare?

– Tom Karlsson var en ledargestalt i försvaret. Han är väldigt viktig att ha när det böljar i matchen.

Efter sex spelade matcher har Mörbylånga parkerat på en andra plats i en haltande tabell.

Johan BjörlingSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.