Målvaktsgurun och mittbacksgiganten i rafflande slutstrid

IFK Berga kan nå ett historiskt kval mot division 1 på söndag. I huvudrollerna finns ölänningarna Oskar Dahlström och Anders Larsson.
– Oskar är fantastiskt bra. Han har en öländsk spelstil där han inte viker undan en tum och blir svart i blicken i duellerna. Jag skulle inte vilja möta honom just nu.
Fotboll, div. 2 • Publicerad 20 oktober 2018 • Uppdaterad 21 oktober 2018
Oskar Dahlström och Anders Larsson: ”Han har en öländsk spelstil där han inte viker undan en tum och blir svart i blicken i duellerna. Jag skulle inte vilja möta honom just nu”
Oskar Dahlström och Anders Larsson: ”Han har en öländsk spelstil där han inte viker undan en tum och blir svart i blicken i duellerna. Jag skulle inte vilja möta honom just nu”Foto: Privat

Förutsättningarna är enkla. Vinner Berga sin match hemma mot Dalstorp samtidigt som Bromölla tappar poäng mot Sölvesborg så kliver Berga upp till kval mot division 1. Om Bromölla torskar räcker ett kryss.

– Det har varit final varje match senaste tiden och nu och det blir riktigt häftigt med en sådan här avslutande match, säger Oskar Dahlstöm som numera är ordinarie mittback i laget och gjorde sitt första mål förra omgången mot Räppe.

– Oskar har visat vilken potential han har senaste tiden, är fantastiskt bra. Han har en öländsk spelstil där han inte viker undan en tum och blir svart i blicken i duellerna. Jag skulle inte vilja möta honom just nu, säger Anders Larsson, målvaktstränare.

Och ”Dala” är inte sen med att hylla tillbaka.

– Larsson är en fantastiskt person att ha med i laget. Det här är ett härligt gäng och jag trivs jäkligt bra här, det gick knackigt i början av säsongen men sedan har vi gjort det bra.

Båda anslöt till klubben inför säsongen och kan nu vara med när laget tar en historisk kvalplats mot division 1.

Statistiken inför matchen talar för Berga. Bromöllas form är minst sagt knackig med sex raka utan seger och möter nu Sölvesborg som slåss för sin överlevnad i serien. Berga har tvärtom åtta utan förlust.

– Vi ska inte glo för mycket på det men klart att det talar för oss. Vi ska bara fokusera på vårt, det blir en rysare men vi har inte pressen på oss, säger Dahlström.

Du har erfarenhet från Värnamo i Superettan, hur skulle Berga klara sig i division 1 tror du?

– Så som vi spelat nu på slutet så står vi oss väldigt bra, både när det gäller kvalitet på spelare och spelidé.

Laget kommer med två nollor bakåt i bagaget.

Är det en Larsson–effekt vi ser i Berga i år?

– Haha, jag fick reda på att vi släppt in fler mål i år än ifjol så det var ju inte så positivt. Men visst har vi hittat balans nu på slutet och släppt in färre mål samtidigt som fler klivit fram offensivt.

För Larsson kan det bli en dubbel kvalresa. På lördagen åker han till Oskarshamn för att spana in sitt Mörbylånga GoIF mot Rödsle.

– Jag hoppades ju på två seriesegrar när vi snackade i ÖB–sporten inför säsongen men nu blir det förhoppningsvis kval på båda håll istället. Det är jätteroligt även om det är mycket nerver.

– Jag personligen tycker det är fantastiskt kul ändå men klart att det blir en helt annan känsla när det går såhär bra.

Magnus AnderbergSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.