Annons

Måltjuven tillbaka i FGoIF – förändring i serien

Hon var lagets bästa målskytt 2016. Efter ett år i Kalmar södra är Julia Ekelin nu tillbaka i Färjestadens GoIF.
Dessutom är det nu klart att Glimåkra som kom tvåa i serien ifjol drar sig ur och ersätts av Nättraby.
Fotboll, div. 1 • Publicerad 20 februari 2018
Julia Ekelin lirar på Tallhöjden igen 2018.
Julia Ekelin lirar på Tallhöjden igen 2018.

– Ett jättebra tillskott både på plan och som person. Hon är en poängspelare som ligger bakom mycket, säger tränare Johan Hellsten.

Julia Ekelin gör nu comeback i FGoIF, säsongen 2016 var hon ett utropstecken som bäste målskytt för laget med sju baljor. Ifjol gjorde hon 21 mål för Kalmar södra i tvåan.

Annons

– Det händer alltid mycket kring henne. Det är verkligen en division 1–spelare vi värvat, som varit med länge och vet vad som krävs på den här nivån.

Med Ekelin är Färjestaden 22 spelare i truppen.

– Vi har en jämn och bra trupp där spelarna slåss om platserna, sedan har vi lite fler tillskott på gång. Målet är 25–26 spelare.

Sedan tidigare har FGoIF fått in Camilla Näslund och Lisa Malmström (IFK Kalmar), Ofelia Medhammar och Lina Agebjörn (Kalmar Södra), Ebba Petersén (Team Södermöre) och Hilda Nilsson (Lindsdals IF). Dessutom gör Alexandra Johansson och Emma Sjöberg comeback.

– Det känns verkligen som att alla kommit tillrätta i laget och vi har god harmoni.

Glimåkra som slutade tvåa ifjol har nu hoppat av Färjestadens division 1–serie på grund av spelarbrist och ersätts av Nättraby, som slutade två i samma division 2 sydöstra.

Magnus AnderbergSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons