Annons

Larssons nya utmaning: ”Det är drömmen”

Anders Larsson uttagen till elitpojklägret. Jo det, är sant. Fast det handlar då om en exklusiv ledarutbildning där han är en av två utvalda från Småland.
– Jag hoppas det kan leda vidare till uppdrag för Smålandslag och sedan Pojklandslag. Jag har kört taxi i 30 år nu, jag börjar kunna vägen över Ölandsbron.
Fotboll • Publicerad 8 juni 2018
Larsson: ”Jag lever ju på hoppet att kunna leva på det här.”
Larsson: ”Jag lever ju på hoppet att kunna leva på det här.”

Det är i början på juli som Svenska Fotbollförbundets Utvecklingsläger för pojkar födda –03 drar igång i Halmstad, det som tidigare kallade Elitpojkläger.

– Det är då sista steget innan uttagningar till pojklandslaget, så det ska bli skithäftigt bara att komma dit och se alla talanger. En av dem är ju min målvaktsadept från IFK Berga, Melker Ellborg.

Annons

I samband med lägret har Svenska Fotbollsförbundet utbildning i dagarna tre.

– Jag sökte på skoj och lyckades få en av av Smålands två platser. (Den andra platsen gick till Pontus Dorch, före detta Färjestadens GoIF)

Larsson har i det närmaste turnerat runt på utbildningar senaste åren. Han har utbildningen Målvakt Nationell A och är numera utbildad målvaktsutvecklare.

– Ju mer jag utbildar mig inser jag hur värdefullt det är, jag ångrar att jag inte började tidigare. Nu är det en ledarutbildning som inte bara är för målvaktstränare utan mer brett. Mer specifikt vad den innefattar vet jag inte i dagsläget, säger Larsson.

– Jag hoppas ju att jag blivit utvald för att de ska kunna ha nytta av mig i framtiden. Det vore ju absolut drömmen att bli ledare för Smålandslag och sedan Pojklandslag.

Mörbylånga GoIF–profilen är numera som bekant målvaktstränare i IFK Berga.

– Det här är en ny kick. Jag lever ju på hoppet att kunna leva på det här. Jag har kört taxi i 30 år nu, jag börjar kunna vägen över Ölandsbron och från Färjestaden till Mörbylånga.

Magnus AnderbergSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons